January 31, 2022

Steeds meer Belgen willen een tweede verblijf kopen en gaan daarvoor een lening aan. Dat blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. In deze blog gaan we dieper in op deze trend en wat Krediet@dvies voor jou kan betekenen.

Wat zeggen de cijfers?

Zo’n één op vier hypothecaire leningen die PNB Paribas Fortis in 2018 verstrekte, ging naar de aankoop van een tweede verblijf, recreatiewoning of vakantiewoning. Het jaar daarvoor was dat nog amper één op vijf.

Bij zo’n 60 % procent van die leningen gaat het over de aankoop van huis, 27 % van de leningen is bestemd voor een appartement. Al liggen de verhoudingen aan de kust net iets anders: daar is 6 op de 10 kredieten voor een appartement.

Vaak zijn deze huizen of appartementen bestemd als investeringsappartement. Dat wil zeggen dat de kopers de woning hebben gekocht om huurinkomsten te genereren. Maar toch geniet ook 40 % van de nieuwe eigenaars zelf van hun nieuwe aankoop.

Waarom willen steeds meer mensen een lening voor een vakantiewoning?

De lage rente op spaarrekeningen staat al jarenlang op een historisch dieptepunt en dat blijft voorlopig zo. Met andere woorden: geld levert niets meer op als je het gewoon op een spaarboekje laat staan. Fondsen en de beurs gaan daarentegen gepaard met heel wat onzekerheid.

Daarom nemen mensen die wat financiële ademruimte hebben de beslissing om vastgoed aan te kopen. Een tweede verblijf is namelijk een veilige en goede investering, want vaak stijgt een appartement of huis in waarde. Het is de perfecte combinatie van plezier en rendement.

Lening recreatiewoning: waar vind je een voordelige lening?

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een tweede verblijf? Of een investeringswoning? Dan loont het om een voordelige lening aan te gaan. Zelfs al heb je de financiële middelen om de woning zo te kopen, kan je dankzij een lening genieten van fiscale voordelen.

Krediet@dvies werkt samen met de meeste banken. Daarom zijn we in staat vele leningen te vergelijken en zo de voordeligste voor jou uit te zoeken.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.


Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen