Hypothecaire lening vervroegd terugbetalen


Hypothecaire lening vervroegd terugbetalen: is het mogelijk?

 

Een hypothecaire lening vervroegd terugbetalen is een optie wanneer je plots over voldoende financiële middelen beschikt door bijvoorbeeld een erfenis of een financiële meevaller. Lees er in deze blog alles over.

 

Kan je jouw woonlening vervroegd terugbetalen?

Je mag wettelijk gezien jouw hypothecaire lening probleemloos op elk moment volledig of gedeeltelijk vroeger terugbetalen dan op de data in het contract. Er is niets dat jou kan tegenhouden om dat te doen. 

Je mag vervroegd terugbetalen wanneer je wilt, maar de kredietgever heeft recht op een opzegtermijn van tien dagen. Dat betekent dat, als je het kapitaal vervroegd aflost zonder hem te verwittigen, hij nog 10 dagen de interesten mag aanrekenen die je normaal zou betaald hebben.

 

Gaan er extra kosten mee gepaard?

Buiten de interesten die we hierboven beschreven, mag je kredietverlener ook een wederbeleggingsvergoeding vragen. Die wederbeleggingsvergoeding is wel wettelijk begrensd. Voor kredietcontracten gesloten vanaf 1 december 2010 mag die wederbeleggingsvergoeding niet hoger zijn dan:

  • 1% van het vervroegd afgeloste kapitaal, als het contract nog meer dan een jaar loopt.

  • 0,5% van het vervroegd afgeloste kapitaal, als het contract nog minder dan een jaar loopt. 

Let wel op: de kredietgever mag geen vergoeding vragen als je vervroegd terugbetaalt in een periode dat de debetrentevoet veranderlijk is.

 

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen en hun huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen