January 31, 2022

Een hypothecaire lening zonder eigen inbreng aangaan is sinds 2020 door nieuwe wettelijke beperkingen iets moeilijker geworden, maar niet onmogelijk. Krediet@dvies gaat samen met jou op zoek naar de oplossing die het best past bij je financiële situatie.

1. Veranderingen in 2020

De belangrijkste verandering sinds 1 januari 2020 is dat de verhouding tussen het bedrag dat je wilt lenen en de waarde van de woning die je op het oog hebt niet meer dan 90 % mag zijn. Dat wil zeggen dat je al over 10 % van de waarde van de woning moet beschikken om in aanmerking te komen voor een lening.

We zijn er ons goed van bewust dat dat niet voor iedereen mogelijk is. Niet iedereen heeft immers al de kans gehad om zo’n groot bedrag bij elkaar te sparen. Daarbovenop moet je ook nog eens geld op tafel kunnen leggen voor de notariskosten en andere bijkomstigheden.

2. Notariskostenlening

Een notariskostenlening hebben we in het leven geroepen om alle bijkomende kosten te dekken die gepaard gaan met een hypothecaire lening. Denk maar aan de registratierechten, het ereloon van de notaris en de leningkosten.

Indien je in aanmerking komt voor een notariskostenlening, kan je rekenen op voordelige voorwaarden. Zo kan een notariskostenlening bijvoorbeeld gespreid worden over een periode van 10 jaar. Daardoor blijven de maandelijkse aflossingen draaglijk.

Geen eigen inbreng? Vind samen met Krediet@dvies een oplossing

Heb je een vast inkomen, maar nog niet de tijd gehad om voldoende te sparen? Dan helpt Krediet@dvies jou graag verder. Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen