January 29, 2022

Heb je de racefiets van je dromen op het oog of overweeg je de aankoop van je eerste speed pedelec of elektrische fiets? In dat geval kan een fiets op krediet kopen bijzonder interessant zijn. Voor sommige mensen is het financieel niet haalbaar om meteen het volledige bedrag neer te tellen, terwijl andere mensen dan weer bewust kiezen voor een fietslening. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een lening voor een elektrische fiets of een gewone fiets interessant kan zijn. Wij bekijken waarom een fiets kopen op krediet ook voor jou de beste keuze is.

Een fiets kopen op krediet: wat is dat precies

Een andere naam voor een fiets kopen op krediet is eenvoudigweg fietslening. Wie een fietslening aangaat, gaat in feite een gewone persoonlijke lening aan. Het is een vorm van krediet die je afsluit bij een kredietverstrekker en waarbij je maandelijks een bedrag gaat aflossen. Hierbij wordt een rentevoet en een duur afgesproken.

Kan ik elke fiets op krediet kopen?

Ja, in principe speelt het geen rol voor welke fiets je nu precies een lening wilt afsluiten. Ben jij iemand die elk weekend in de bossen op de mountainbike ligt te crossen? Of waan je jezelf de nieuwe Wout van Aert op de weg met een gloednieuwe racefiets? Of is het gewoon een fiets voor het woon-werkverkeer die je wilt kopen? Voor al deze fietsen kan je een fietslening afsluiten. Dus ook voor elektrische fietsen en speed pedelecs. De kredietverstrekker zal normaal gezien als enige voorwaarde een minimumbedrag van enkele honderden euro's stellen. 

Waarom een fietslening aangaan?

Niets houd je tegen om het aankoopbedrag van je nieuwe fiets zonder fietslening te betalen. Ben je hiertoe in staat of toe bereid, dan is dit zeker niet nadelig. Het grote voordeel van een fiets op krediet kopen, is echter dat je de betaling van je fiets over verschillende maanden kunt spreiden. Hierdoor krijg je wat financiële ademruimte. Het moet bovendien gezegd dat de rentevoet voor fietsleningen over het algemeen heel laag staat. Dit maakt het kopen van een fiets op krediet voor heel wat mensen interessant.

Vergoeding voor woon-werkverkeer

Wat het aangaan van een fietslening helemaal interessant maakt, is dat je voor je woon-werkverkeer per fiets een mooie vergoeding krijgt. Op deze manier betaalt de lening zich helemaal zelf terug. Je hebt iedere dag wat beweging, je bent over het algemeen sneller dan met de wagen en je betaalt je lening ook nog eens af door te bewegen… wat wil je nog meer. Tegenwoordig krijg je voor woon-werkverkeer per fiets 24 cent per kilometer. Als je 20 dagen per maand 30 kilometer heen en weer naar het werk aflegt, strijk je hiervoor belastingvrij maandelijks 144 euro op.

Een fiets kopen op krediet via Kredietadvies

Wie een fiets op krediet wenst te kopen, wilt natuurlijk de beste rentevoet. De experten van Kredietadvies helpen je graag om samen de beste fietslening op de kop te tikken.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen