January 29, 2022

Nu de zomer voor de deur staat, halen we ons stalen ros weer uit de stal om gezwind het Vlaamse land te doorkruisen. Als het stalen ros aan vervanging toe is, dan is het echter tijd om je portefeuille boven te halen. Misschien is in dit geval een elektrische fiets of een speed pedelec wel een optie? Altijd leuk als je op korte tijd grotere afstanden kunt afleggen. Voor de aankoop van een elektrische fiets loopt het prijskaartje echter al snel op. In dat geval kan een fietslening voor de aankoop van een nieuwe fiets een interessante optie zijn. Een elektrische fiets op afbetaling kan immers tegen een lage rente en met wat geluk kun je hem zelf terugverdienen. Wij vertellen je graag wat meer.

Wat is een fietslening?

Om eerlijk te zijn, een fietslening is niets anders dan een persoonlijke lening. Er zijn geen speciale voorwaarden aan verbonden die deze lening anders maken dan een andere lening. De kredietverstrekker verwacht gewoon dat je elke maand je afgesproken aflossing betaalt. Fietsleningen spreiden zich in de meeste gevallen ook over kortere periodes. Een fietslening is dus gewoon een iets gerichtere term om een persoonlijke lening aan te duiden.

Waarom een elektrische fiets op afbetaling kopen?

Elektrische fiets op afbetaling

Niets of niemand verplicht je natuurlijk om een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Heb je genoeg geld dan kun je misschien wel meteen het volledige bedrag betalen. Het voordeel van een elektrische fiets op afbetaling is echter dat je de fiets in delen kunt afbetalen en je zo iedere maand wat meer geld overhoudt om aan andere zaken te besteden. Een fietslening wordt bovendien vaak aan een lage rente aangeboden omdat het niet om torenhoge bedragen gaat. Dit maakt een lening voor een elektrische fiets nog interessanter.

Verdien je elektrische fiets op afbetaling zelf terug

Wie zijn of haar fiets voor woon-werkverkeer gebruikt, kan bovendien de elektrische fiets op afbetaling zelf terugverdienen. Er bestaat immers zoiets als de belastingvrije fietsvergoeding. Dit is een vergoeding de je werkgever jou betaalt voor elke kilometer die je al fietsende naar en van het werk aflegt. Met 0,23 euro per afgelegde kilometer loopt het financiële plaatje al snel op. Stel dat je bijvoorbeeld 30 kilometer per dag fietst en dat 220 dagen per jaar. Dan verdien je op 1 jaar tijd 1518 euro bij. Een mooi bedrag dat je aan de afbetaling van je elektrische fiets kunt besteden.

Een elektrische fiets op afbetaling via Kredietadvies

Bij Kredietadvies vertellen we je graag wat meer over een elektrische fiets op afbetaling. Waar moet je op letten en waar vind je de beste fietslening?

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen