April 26, 2023

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je plots of al langer geld nodig hebt. Reisje naar Australië op het oog? Geld nodig voor de aankoop van die supercoole LCD-TV? Een elektrische fiets misschien om dagelijks mee naar het werk te rijden en de kindjes naar school te brengen? We kunnen duizend-en-één redenen verzinnen waarom je geld nodig zou kunnen hebben. Als je het geld niet hebt, dan zijn er twee opties. Of je probeert ervoor te sparen of je gaat een lening aan. Maar wie leent mij geld? En wat is de voordeligste en beste manier om geld te lenen? We overlopen graag enkele van de populairste mogelijkheden om aan geld te komen.

Wie leent mij geld als ik niet via een bank wil gaan?

Je zou denken dat je steeds via een bank of een kredietinstelling moet gaan om geld te kunnen lenen. Niets is echter minder waar. Er bestaan ook andere manieren om aan geld te raken.

1. Crowdfunding:

Een van de manieren waar je misschien nog niet aan gedacht had, is crowdfunding. Maar wat is crowdfunding? Bij crowdfunding ga je aan het grote publiek dat over het Internet surft geld vragen. Je rekent dan eigenlijk op de goodwill van andere personen. Belangrijk is hierbij dat je met een goed onderbouwd verhaal of een goede reden komt om geld te vragen. Het kan bijvoorbeeld een oplossing zijn als je een kostelijke operatie moet betalen of als je een leuk ecologisch project of een uitvinding in gedachten hebt. De kans dat je hiermee geld gaat kunnen bijeenrapen voor je TV is eerder klein.

2. Vrienden of familie:

En tweede manier is de vraag “Wie leent mij geld” stellen binnen je familiekring of bij je vrienden. Misschien kan je op deze manier wel geld lenen met een lage of zelfs zonder rente. Belangrijk hierbij is echter dat je duidelijke afspraken maakt en deze ook op papier zet. Je zou niet de eerste zijn waarbij het lenen van geld bij vrienden of familie tot ruzies leidt.

De persoonlijke lening

De makkelijkste manier om geld te lenen, is waarschijnlijk via een persoonlijke lening. Hoewel, ‘makkelijkste’ is misschien niet het juiste woord. Het is in ieder geval de populairste manier. Veel hangt af van het bedrag dat je wenst te lenen en natuurlijk van hoe financieel solvabel je bent. Een bank wilt er immers zeker van zijn dat het geleende bedrag op termijn wordt terugbetaald. Het woord ‘bank’ is gevallen. Een persoonlijke lening is inderdaad een lening die je afsluit bij een bank of een financiële instelling. Ze volgt het eenvoudige principe van een rente, betaaltermijnen en een maandelijks bedrag dat je moet terugbetalen. Al deze zaken worden afgesproken met de bank. Ongeacht bij welke instantie je de persoonlijke lening wenst af te sluiten, de instantie in kwestie moet een check uitvoeren bij de Nationale Bank om na te gaan of je niet op de zwarte lijst staat. Hierdoor is het niet altijd de makkelijkste manier maar wel de veiligste, je beschermt immers ook jezelf tegen mogelijke wanbetaling, manier om geld te lenen.

Geld lenen via kredietadvies

Als je op zoek bent naar iemand die je geld kan lenen, kan je misschien beroep doen op de experten en het advies van Kredietadvies. Al jaar en dag zijn zij de financiële experten op gebied van leningen en verzekeringen. Op basis van jouw wensen, behoeften en natuurlijk mogelijkheden zoeken ze samen met jou naar de beste manier om geld te lenen. Contacteer ze vrijblijvend hier.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen