August 24, 2022

Rentevoeten kunnen je hypothecaire lening maken of kraken. Het is altijd bang afwachten wat de bank je gaat voorschotelen en hoe lang je, hoeveel zult moeten afbetalen. Interessant daarom is op zoek gaan naar de huidige rentevoeten of in ieder geval er advies over in te winnen. Zo krijg je toch al een idee wat je ongeveer mag verwachten als je op een bepaald moment een woonkrediet wilt afsluiten. We bekijken samen met jou welke factoren de huidige rentevoeten van een hypothecaire lening bepalen en hoe je de laagste rentevoet kunt krijgen. 

Welke factoren doen rentevoeten voor leningen stijgen of dalen?

Rentevoeten voor hypothecaire leningen of leningen in het algemeen zijn een dynamisch gegeven. Wat de ene dag de huidige rentevoet is, zal dat de volgende dag niet meer zijn. De belangrijkste factoren die deze rentevoet beïnvloeden en bepalen, zijn vraag en aanbod. Vraag en aanbod bepaalt hoeveel, geld op een bepaald moment waard is. Net zoals vraag en aanbod op de woningmarkt dan weer bepaalt hoeveel een woning waard is. Is er veel vraag naar geld dan zal de rentevoet stijgen, is er weinig vraag dan gaat deze dalen. Eenvoudiger is het niet. Een derde pijler die invloed kan hebben op de huidige rentevoeten is de factor ‘risico’. Is het risico voor de bank of financiële instelling in bepaalde gevallen groter dan zullen zij dit proberen in te dekken door een hogere rentevoet aan te rekenen of zelfs helemaal geen lening te verstrekken. Voor de huidige rentevoeten voor een hypothecaire lening kan je dus best bij een bank zelf of bij een externe en onafhankelijke adviseur zoals Kredietadvies te rade gaan.

Van huidige naar laagste rentevoeten voor mijn hypothecaire lening

De actuele rentevoet is natuurlijk maar een richtlijn. Gegarandeerd dat je onder deze rentevoet kunt gaan als je het op de juiste manier aanpakt en banken of financiële instellingen tegen elkaar uitspeelt. Op deze manier komt je zonder meer tot de laagste rentevoet.

Een paar procentpunten na de komma maakt op een groot bedrag een gigantisch verschil. Om de laagste rentevoet te bereiken, komt het er allereerst op aan om verschillende banken een bezoek te brengen. Leg je plannen uit en ontdek wat ze jou kunnen aanbieden als rentevoet op je hypothecaire lening. Heb je al deze rentevoeten verzameld dan is het tijd voor de volgende stap. Banken of financiële instellingen gaan immers niet vanaf moment één hun beste kaarten op tafel gooien. Het loont de moeite om een interessanter voorstel van een andere bank op tafel te leggen. Enkel op deze manier dwing je de kredietgever om tot het uiterste te gaan om je als klant binnen te halen. Wat ook helpt, is dat je refereert naar vrienden of familie die al klant zijn bij de bank of als je ook enkele verzekeringen bij de bank in kwestie afsluit. Het zijn allemaal zaken die helpen om de laagste rentevoet te krijgen. 

Vragen over huidige rentevoeten van een hypothecaire lening

Heb je toch nog vragen over de rentevoet of andere zaken die bij een hypothecaire lening komen kijken, aarzel dan niet om een beroep te doen op Kredietadvies. Al jaar en dag staat Kredietadvies bekend om haar professionele advies op gebied van verzekeringen, kredieten en leningen. Bovendien hebben ze de nodige tips en tricks om jou de laagste rentevoet op je hypothecaire lening te bezorgen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen