January 31, 2022

Sta je plots voor grote kosten en heb je zelf niet de financiële middelen om die op te vangen? Dan kan je een persoonlijke lening aangaan bij Krediet@dvies. In deze blog lees je meer over de voordelen van zo’n lening op afbetaling voor alle doeleinden.

Wat is een persoonlijke lening?

Een lening op afbetaling of persoonlijke lening voor alle doeleinden kan je afsluiten om onverwachte kosten op te vangen. Het is niet gebonden aan één bepaald doel en je hoeft daarom ook geen factuur of aankoopbewijs voor te leggen. Als je dringend financiële middelen nodig hebt, staat Krediet@dvies jou bij met een persoonlijke lening.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

1. Vaste looptijd

Als je een persoonlijke lening wilt aangaan, is dat waarschijnlijk om een bepaalde vaste kost op te vangen. Denk maar aan een huishoudelijk apparaat dat plotseling stuk is. Of een laptop die je wilt bekostigen. Je weet meestal dus exact hoeveel je zal moeten lenen.

Daarom kan je bij Krediet@dvies perfect vastleggen op welke looptijd je het geleende bedrag wilt terugbetalen. Bij de meeste van de banken waar we mee samenwerken loopt een persoonlijke lening tot maximaal 10 jaar. De looptijd is wel afhankelijk van het te financieren bedrag. Dat is wettelijk bepaald.

Ook de afgeloste bedragen kan je bij een persoonlijke lening niet weer opnemen. De lengte van de looptijd blijft dus ongewijzigd. Een vervroegde terugbetaling is wel altijd mogelijk. Moet je op het moment van de terugbetaling nog meer dan 12 maanden terugbetalen? Dan betaal je slechts 1 procent van het saldo als vergoeding. Indien minder dan 12 maanden slechts 0,5 procent. Er zijn dus geen verrassingen.

2. Vast maandbedrag

Niet alleen mag je rekenen op een vaste looptijd, maar ook het maandelijkse aflossingsbedrag ligt vast. Je weet dus bij het afsluiten van de lening op afbetaling precies welk bedrag je maandelijks opzij moet zetten. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan.

3. Vaste rentevoet

Bij een persoonlijke lening zijn alle afspraken vooraf heel duidelijk. En de risico’s voor de bank zijn bijgevolg kleiner. Daarom liggen de rentevoeten meestal lagerdan bij bijvoorbeeld doorlopende kredieten of kredietopeningen. En net zoals de looptijd en de maandelijkse aflossingen zijn de rentevoeten vast.

4. Bedrag geheel op je rekening

Omdat het geld bedoeld is voor een directe aankoop om een onverwachte kost op te vangen, krijg je het volledige bedrag meteen op je rekening. Zo beschik je onmiddellijk na het afsluiten van de persoonlijke leningover de nodige middelen om de kost op te vangen.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op zoek naar een persoonlijke lening? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen