January 29, 2022

Wil je het maandbedrag van je lening verlagen? Dan is een herziening of herfinanciering van je hypothecaire lening voor jou de ideale oplossing. In deze blog bespreken we wat een herfinanciering precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Hoe kan je het maandbedrag van je lening verlagen?

Een groot deel van jouw inkomen gaat maandelijks ongetwijfeld naar de afbetaling van je lening. Als je maandbedrag vrij hoog is, kan dat een zware beperking zijn van je financiële ademruimte. Je hebt er dus alle baat bij om die maandelijkse aflossingen te verlagen.

De beste en meest voor de hand liggende manier om jouw maandelijkse lasten te verlagen, is om je hypothecaire lening te herfinancieren of te herzien.

Wat houdt een herfinanciering of herziening precies in?

Bij een herfinanciering gaan we op zoek naar een hypothecaire lening die op dit moment voordeliger is voor jou dan je huidige lening. Dat maakt dat we kunnen kiezen voor een voordeligere rentevoet, een langere looptijd en dus een lagere maandelijkse aflossing.

Wat zijn de voordelen van een herfinanciering?

  1. Lager maandbedrag lening
  2. Omdat we gaan voor een nieuwe lening, kunnen we ook de looptijd verlengen. Dat vertaalt zich dan weer in een lagere maandelijkse aflossing. Want hoe langer de looptijd, hoe meer het totale bedrag is verspreid en hoe minder je iedere maand moet betalen.
  3. Lagere rentevoet
  4. Toen je jaren geleden je hypothecaire lening afsloot, waren de omstandigheden op de financiële markten misschien helemaal anders. Zo is het goed mogelijk dat de rente destijds vele hoger lag dan vandaag het geval is.
  5. Door voor een lening te kiezen met een lagere rentevoet ben je op het einde van de rit minder geld kwijt aan rente.

Maandlasten lening verlagen? Praat nu met Krediet@dvies!

Bij de herziening van je hypothecaire lening zoeken we naar de lening die het voordeligst is naar de huidige maatstaven. Zo is het goed mogelijk dat de rentevoeten vandaag lager zijn dan op het moment dat jij je lening afsloot. De economie staat immers niet stil.

Omdat Krediet@dvies samenwerkt met de meest courante banken, hebben wij het ideale overzicht om de lening te vinden die op dit moment de gunstigste rentevoet heeft.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo kan jij iedere maand genoeg financiële ademruimte overhouden.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen