January 31, 2022

Een herfinanciering van je hypotheek betekent zoveel als je lening laten herzien. Dat kan voor verschillende redenen voordelig voor jou zijn. Denk maar aan een betere rentevoet of lagere maandlast. Lees er meer over in deze blog.

Herfinanciering hypotheek: wat betekent het eigenlijk?

Een lening vraagt iedere maand een groot deel van jouw budget. Daardoor zijn er soms geen geldmiddelen meer om aan andere dingen te besteden die je nodig hebt of graag wilt. Door je hypotheek te laten herfinancieren of te herzien, verminder jij je maandelijkse lasten.

Waarom is een lening herzien voordelig?

Toen je jaren geleden jouw hypothecaire lening afsloot, wist je natuurlijk niet wat het leven voor jou in petto had over vijf, tien of vijftien jaar. Zo heeft je partner misschien besloten om voor de kinderen te zorgen en haar job op te zeggen. Of is jouw kroost wel iets groter dan je zelf had verwacht?

Ook kan het zijn dat je gewoon wat meer financiële ademruimte wilt, omdat je meer van het leven wilt genieten, op reis wilt gaan of deeltijds wilt gaan werken. Misschien heb je wel een dure hobby ontdekt waar je aan verslingerd bent?

Hoe dan ook: een herfinanciering van je hypotheek gaat ervoor zorgen dat je op het einde van de maand minder moet afbetalen. Zo blijft er meer ruimte in je budget over om te besteden aan andere zaken.

Wat gebeurt er bij het herzien van je hypotheek?

Bij het herfinancieren van je hypothecaire lening gaan we op zoek naar de lening die op dit moment voor jou het voordeligst is. Zo is het goed mogelijk dat de rentevoeten vandaag lager zijn dan op het moment dat jij je lening afsloot. De economie staat immers niet stil.

Door voor een lagere rentevoet te kiezen, ben je op het einde van je lening in totaal minder geld kwijt aan rente. Dat bedrag lijkt bij het afsluiten van je lening misschien minder relevant, maar kan beduidend groot zijn in totaal.

Ook verlengen we de looptijd van jouw lening. Daardoor kunnen we jouw maandelijkse lasten verlichten. Hoe langer de looptijd van je lening, hoe meer verspreid het geleende bedrag en hoe minder jij dus maandelijks moet betalen.

Heb je bovendien meerdere leningen lopen op hetzelfde moment? Dan kunnen we ze samenvoegen in één grote lening.

Vind nu een voordelige hypothecaire lening

Omdat Krediet@dvies samenwerkt met de meest courante banken, hebben wij het ideale overzicht om de lening te vinden die op dit moment de voordeligste rentevoet heeft.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo kan jij iedere maand genoeg financiële ademruimte overhouden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen