October 28, 2023

Als je geld wilt lenen voor een grote aankoop, een verbouwing of een andere uitgave, wil je natuurlijk zo min mogelijk rente betalen. De rente is het bedrag dat je bovenop het geleende bedrag terug moet betalen aan de kredietverstrekker. Hoe lager de rente, hoe minder je uiteindelijk kwijt bent aan je lening. Maar hoe vind je een lening met de beste rentevoet? Wat is de beste bank voor je lening? En hoe kan Kredietadvies je bij al deze zaken helpen om het leven voor jou zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te maken?

Enkele tips om de beste rentevoet voor je lening te krijgen

1. Vergelijk verschillende aanbieders

De rentevoet die je betaalt voor een lening kan per aanbieder flink verschillen. Daarom is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een lening afsluit. Je kunt hiervoor gebruik maken van online vergelijkingssites, waar je op basis van je leenbedrag, looptijd en leendoel de beste aanbiedingen kunt zien. Let wel op dat je niet alleen naar de rente kijkt, maar ook naar de voorwaarden, zoals de boetevrije aflossing, de looptijd en de mogelijkheid tot oversluiten. Een andere manier is om naar een onafhankelijke adviseur te stappen zoals Kredietadvies. In tegenstelling tot je online berekening, wordt hier voor de persoonlijke service en op maat gemaakte oplossing gekozen. Er wordt zorgvuldig geluisterd naar je behoeften en wensen om op basis daarvan de leningen en hun rentes van verschillende kredietinstellingen te bekijken en te vergelijken. Een ander groot voordeel van deze aanpak is dat je ook meteen een antwoord krijgt op eventuele bijkomende vragen over je lening in het algemeen of over de rentevoet in het bijzonder.

2. Kies het juiste leenbedrag

De hoogte van het leenbedrag heeft ook invloed op de rente die je betaalt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente. Dit komt omdat de kredietverstrekker meer zekerheid heeft dat hij zijn geld terugkrijgt als je een groter bedrag leent. Maar let op: dit betekent niet dat je meer moet lenen dan je nodig hebt. Je moet immers ook meer terugbetalen, en dat kan zwaar op je maandlasten drukken. Leen daarom nooit meer dan je verantwoord kunt aflossen.

3. Kies de juiste leenvorm

Er zijn verschillende soorten leningen, zoals een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een hypotheek. Elke leenvorm heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en rentetarieven. Afhankelijk van je leendoel en je persoonlijke situatie kun je bepalen welke leenvorm het beste bij je past. Een persoonlijke lening heeft bijvoorbeeld een vaste rente, looptijd en maandtermijn, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente, looptijd en maandtermijn, waardoor je meer flexibiliteit hebt om extra af te lossen of op te nemen. Een hypotheek is een speciale lening voor de aankoop van een woning, waarbij je vaak profiteert van een lage rente en fiscale voordelen.

4. De invloed van je kredietwaardigheid

Je kredietwaardigheid is de mate waarin je in staat bent om je lening terug te betalen. Hoe hoger je kredietwaardigheid, hoe lager de rente die je betaalt. Je kredietwaardigheid wordt bepaald door verschillende factoren, zoals je inkomen, je vaste lasten, je schulden, je kredietregistratie op de Kredietcentrale van de Nationale Bank en je leeftijd. Om je kredietwaardigheid te verbeteren, kun je proberen om bijvoorbeeld je inkomen te verhogen, je schulden af te lossen of je vaste kosten verlagen.

5. Onderhandel over de rente

Tot slot kun je proberen om te onderhandelen over de rentevoet die je betaalt voor je lening. Dit kan vooral zinvol zijn als je een goede relatie hebt met je kredietverstrekker, bijvoorbeeld je eigen bank, of als je een trouwe klant bent die meerdere producten afneemt. Ook het feit dat andere familieleden al langere tijd klant bij de bank zijn kan helpen om extra rentedruk uit te oefenen. Je kunt dan vragen of je in aanmerking komt voor een korting op de rente, of dat je gebruik kunt maken van een speciale actie of aanbieding. Het kan geen kwaad om te proberen, want wie niet waagt, wie niet wint.

Samen met Kredietadvies op zoek naar de beste rentevoet voor je lening

Een lening afsluiten met de beste rentevoet is niet altijd makkelijk, maar wel mogelijk. Door samen met Kredietadvies verschillende aanbieders en leningen te vergelijken, het juiste leenbedrag en de juiste leenvorm te kiezen, je kredietwaardigheid te verbeteren en te onderhandelen over de rente, kun je een voordelige lening vinden die bij je past. Zo kun je geld besparen op je lening en meer overhouden voor andere leuke dingen. De experten van Kredietadvies helpen je graag om de beste lening tegen de beste rente te vinden. Neem vrijblijvend contact met hen op voor meer informatie.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen