August 24, 2022

Dat het invullen van je belastingen niet altijd van een leien dakje loopt, hoeven we je vast en zeker niet te vertellen. Het is elk jaar toch weer puffen en zweten om alles netjes ingevuld te krijgen. En de angst om iets te missen, is altijd aanwezig. Toch vult meer dan 70% zijn of haar belastingbrief zelf in. Gelukkig zijn er voor de mensen die met twijfels zitten heel wat opties om hulp en advies te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je belastingen laten invullen door de bank, door een boekhouder of door iemand van de FOD Financiën zelf?

Je belastingen laten invullen door een boekhouder

Wil je er zeker van zijn dat alles correct wordt ingevuld dan is het onder de arm nemen van een boekhouder om je belastingen te laten invullen een goede keuze. Dit kunnen zowel particulieren als ondernemingen of zelfstandigen doen. Zeker voor die laatste twee categorieën is beroep doen op een boekhouder bijna een must. Beroep doen op een boekhouder kan je op het einde van de rit heel wat kosten besparen en boekhouders weten gegarandeerd ook meer over zaken zoals het betalingsuitstel tijdens de coronacrisis.

Je belastingen laten invullen door officiële instanties

Een tweede manier is om beroep te doen op de officiële instanties. Hiermee bedoelen we de Federale Overheidsdienst Financiën of instanties zoals de gemeente of de stad waar je woont. Meestal organiseren deze instanties tijdens de eerste helft van het jaar zogenaamde zitdagen waar je als particulier of onderneming terechtkunt als je hulp wenst bij het laten invullen van je belastingen. Het zijn vaak fysieke zitdagen. Er bestaan ook een contact center van het FOD Financiën waar je tot een bepaalde datum terechtkunt met al je vragen. Net zoals er online op de website van deze overheidsinstantie richtlijnen en FAQ staan. 

Je belastingen laten invullen door de bank of verzekeringsmakelaar

Een derde mogelijkheid die we in iets meer detail willen bespreken, is het inroepen van hulp van je bank of verzekeringsmakelaar. Inderdaad, er zijn heel wat banken en makelaars die je graag een handje willen helpen of toch op zijn minst advies zullen geven als het op het invullen van je belastingen aankomt. Verwacht echter niet dat je bank of andere financiële instelling je volledige brief onder handen gaat nemen. Eerder zullen ze advies geven over velden die verband houden met bankzaken zoals je hypothecaire lening of woonkrediet. Ook wat betreft verzekeringen en pensioensparen weet de bank perfect wat er waar moet komen. 

Goed advies: vul je belastingaangifte zelf in en laat ze door de bank controleren. 

Vragen over je belastingen of belastingaangifte

Een andere mogelijkheid is om beroep te doen op het advies van Kredietadvies. Als financiële experten zijn ze perfect op de hoogte van het reilen en zeilen van alles wat met kredieten en belastingen te maken heeft. Contacteer Kredietadvies vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen