May 3, 2022

De keuken is tegenwoordig het kloppende hart van de woning. Het is de plek waar het gezin samenkomt en niet alleen het eten deelt maar ook de verhalen van de afgelopen dag. Het is ook de plek waar je gasten ontvangt om een glaasje te drinken of een hapje te eten. De tijd is voorbij dat er een aparte keuken en eetkamer was. Voor vele mensen is het dan ook belangrijk dat deze plek functioneel en tiptop in orde is. Een nieuwe keuken aanschaffen, is echter geen vanzelfsprekendheid. Je wilt immers meteen de keuken van je dromen en dat kost nu eenmaal geld. Steeds vaker zien we dan ook dat mensen geld gaan lenen voor hun nieuwe keuken. Net zoals ze geld lenen voor de aanleg van de tuin of het aanschaffen van een nieuwe wagen.

Welke opties zijn er om geld te lenen voor een nieuwe keuken?

Allereerst zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld je ouders aan te spreken om wat geld te lenen voor de nieuwe keuken. Het grote voordeel is dat je hier misschien rentevrij terecht kunt. Het grote nadeel is dan weer dat geld lenen in dichte kring vaak tot wrevel binnen de familie leidt. Mensen gaan zich niet altijd houden aan de betaaltermijnen, want het zijn toch maar de ouders, en broer en zus willen ook wel hun deel van de koek.

Een tweede optie is om een persoonlijke lening bij de bank af te sluiten. Een persoonlijke lening is een leningvorm die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Wil je een nieuwe televisie? Dan is er de persoonlijke lening. Op zoek naar wat geld om op reis te gaan? De persoonlijke lening. Een nieuwe keuken? De persoonlijke lening. Overweeg je deze lening houdt er dan wel rekening mee dat de rentevoet van deze leningen best hoog ligt.

Een derde optie, en meteen ook onze favoriet, is het lenen van geld voor je nieuwe keuken via een renovatielening. Inderdaad, er zijn heel wat banken en andere kredietverstrekkers die de zogenaamde renovatielening in hun assortiment aanbieden. Zoals de naam al aangeeft, richt deze lening zich op renovaties allerhande. En daar hoort het vervangen van je oude keuken door een nieuwe keuken logischerwijze bij. De grote voordelen zijn dat de rentevoet van deze lening lager ligt dan bij de persoonlijke lening en dat ook de andere voorwaarden beter zijn.

Advies over geld lenen voor een nieuwe keuken

Zit je toch nog met vragen of wil je wat meer weten over de eerdergenoemde opties dan kan je bij Kredietadvies terecht. De mensen van Kredietadvies weten precies wat de voor- en nadelen zijn van iedere lening en welke lening past bij jouw behoeften en wensen. Contacteer ze vrijblijvend en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen