January 31, 2022

Alleen een huis kopen is niet evident. Je staat immers zelf in voor het aangaan van de lening, de terugbetaling en alle verzekeringen die ermee gepaard gaan. In deze blog lees je meer over een schuldsaldoverzekering, brandverzekering en familiale verzekering.

1. Schuldsaldoverzekering

Je hebt eigenlijk geen keuze: de meeste banken eisen dat je een schuldsaldoverzekering afsluit bij de aanvraag van een hypothecaire lening. Meestal is een schuldsaldoverzekering bij dezelfde bank afsluiten ook een voorwaarde om er een voordelige rentevoet te krijgen.

Met een schuldsaldoverzekering voorkom je dat je jouw naaste familieleden met schulden achterlaat wanneer je sterft tijdens de looptijd van je lening. Als dat gebeurt, dekt de verzekeraar immers het resterende bedrag, deels of volledig. Dat is zelfs als alleenstaande belangrijk: als je geen partner hebt, kloppen ze bij jouw ouders, broers of zussen aan.

2. Brandverzekering

Ook een brandverzekering hoef je wettelijk gezien niet af te sluiten, maar het wordt net als een schuldsaldoverzekering afgedwongen door de banken. Als je het niet hebt, draai je bij een brand immers zelf op voor de volledige kosten. Dat zou in een financieel drama resulteren voor zowel jijzelf als de bank.

Uiteraard staat het je vrij de brandverzekering bij een andere financiële instelling af te sluiten dan jouw hypothecaire lening. Maar ook hier geldt weer dat je dan wellicht rekening moet houden met een hogere rentevoet.

3. Familiale verzekering

Een familiale verzekering dekt alle kosten die je aangaat wanneer jij per abuis schade berokkent aan anderen of hun bezittingen. Een voorbeeld daarvan is jouw boom die door een hevige wind omwaait en op het dak van je buurman belandt.

Hou er wel rekening mee dat er nog steeds sprake is van ‘een franchise’. Dat is het grensbedrag dat de verzekeraar hanteert. Als de franchise 250 euro is, zal je alle kosten die lager zijn zelf moeten bekostigen.

Vind samen met Krediet@dvies een geschikte hypothecaire lening

Omdat weals bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen