January 29, 2022

Voor vele mensen is het samen met de geboorte van hun kind de dag van hun leven… een bruiloft! De dag waarop je jouw hart voor goed aan een ander toevertrouwt en dit ook op officiële wijze laat vastleggen. Wie al een bruiloft achter de rug heeft, weet echter dat het kostenplaatje van deze prachtige dag en de dagen nadien, denk maar aan je huwelijksreis, hoog kan oplopen. Een bruidsjurk hier, twee ringen daar en een feest waarop 150 mensen van drank en eten moeten voorzien worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat bruidskoppels geld gaan lenen voor hun bruiloft. Het maakt de kosten toch iets draaglijker zonder dat je hiervoor het huwelijk van je dromen in de prullenbak moet gooien. Vandaag kijken we naar de huwelijkslening en hoe je van deze once-in-a-lifetime-ervaring een onvergetelijke dag kunt maken.

Geld lenen voor een bruiloft via een persoonlijke lening

Heel wat mensen sparen op voorhand al een aanzienlijke som om hun huwelijk te kunnen bekostigen. Anderen dan weer hebben het geluk dat de ouders misschien een deeltje gaan bijleggen. Maar zelfs dan besluiten nog heel wat koppels om geld te lenen om de extra kosten van de bruiloft te kunnen betalen. Maar geen nood, je kunt voor een bruiloft perfect een lening afsluiten. De lening die je hiervoor nodig hebt, valt onder de noemer persoonlijke lening. De persoonlijke lening is eigenlijk een klassieke lening die je bij zowat iedere financiële instelling kunt afsluiten. Deze lening kan je voor heel uiteenlopende doeleinden, waaronder dus ook een bruiloft, gebruiken.

De eigenschappen van een persoonlijke lening

Zoals net aangegeven valt de persoonlijke lening het beste te omschrijven als een klassieke lening. Om je een goed idee te geven, sommen we even de belangrijkste eigenschappen van de persoonlijke lening op. Zo weet je meteen wat je te wachten staat als je geld gaat lenen voor je bruiloft:

1. Looptijd:

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd die je afspreekt met de kredietverlener.

2. Rentevoet:

Aan het bedrag dat ontleend wordt, wordt ook een rentevoet gekoppeld. Deze gaat bepalen hoeveel je interest je uiteindelijk op het geleende bedrag gaat betalen. Bij een persoonlijke lening is er namelijk een deel kapitaal en een deel interest dat moet betaald worden.

3. Maandelijkse aflossingen:

Het terugbetalen van de lening verloopt via maandelijkse aflossingen. De hoogte van deze maandelijkse aflossingen hangt af van de rentevoet, het ontleende bedrag en de looptijd die je met de kredietverstrekker hebt afgesproken.

Kijken en vergelijken

Bij het geld lenen voor een bruiloft via een persoonlijke lening speelt kijken en vergelijken een cruciale rol. Wie vergelijkt en rondkijkt, zal op het einde van de rit het meeste besparen. Aarzel zeker ook niet om kredietinstellingen tegen elkaar uit te spelen of doe beroep op experten zoals Kredietadvies om er zeker van te zijn dat je aan de beste voorwaarden een lening kunt afsluiten voor je huwelijk.

Geld lenen voor je bruiloft via Kredietadvies

Wij raden mensen aan om met eventuele vragen over het lenen van geld voor een bruiloft zeker advies te vragen bij de mensen van Kredietadvies. Zij kunnen je meer vertellen over de voorwaarden van een persoonlijke lening en samen met jou op zoek gaan naar het beste voorstel.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen