January 31, 2022

Kan je een lening afbetalen met huurinkomsten? En wat zijn de mogelijkheden wanneer de huurinkomsten lager liggen dan het maandelijks af te betalen bedrag? In deze blog geven we jou raad voor elk scenario.

1. De hoogte van de huurprijs

Je ziet het wel vaker: twee alleenstaanden leren elkaar kennen, beginnen een relatie en willen na verloop van tijd samenwonen. Het is dan goed mogelijk dan een van de partners beslist om zijn of haar huidige woning te behouden en te verhuren.

Dat is wettelijk gezien natuurlijk perfect mogelijk. Om de huurprijs te bepalen, moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren: de gemeente, de precieze ligging, het bouwjaar, het aantal kamers, enzovoort. Zo bekom je mogelijk een huurprijs die hoger of lager ligt dan de maandelijkse afbetaalsom van de hypothecaire lening.

2. Huuropbrengsten hoger dan maandelijkse afbetaling

Indien de huurinkomsten hoger zijn dan het maandelijks af te betalen bedrag van de hypothecaire lening, is er geen enkel probleem: de huurder betaalt dan in principe jouw lening af. Hou er uiteraard rekening mee dat je ook nog belastingen moet betalen op de huurinkomsten.

3. Huuropbrengsten lager dan maandelijkse afbetaling

Zijn de verhuurprijzen in jouw gemeente niet erg gunstig en ontvang je huurinkomsten die jouw lening niet kunnen dekken? Dan loont het om jouw huidige hypothecaire lening te laten herzien.

Met een herziening van je hypothecaire lening ga je eigenlijk een nieuwe woonlening aan met mogelijk een lagere rentevoet, een langere looptermijn en dus een lagere maandelijkse afbetaling. Zo liggen je huurinkomsten mogelijk toch nog hoger dan je maandelijkse afbetaalsom.

Wil je meer weten over een herziening van je hypothecaire lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden van een herziening voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen