January 27, 2022

Op vakantie gaan… is dat niet allemaal waar we van dromen en waar we altijd reikhalzend naar uitkijken. Op vakantie gaan kan met het vliegtuig of met de mobilhome, maar waarom niet voor een caravan kiezen. Je kiest gewoon lekker een land en een plek uit waar de zon schijnt en je kunt gewoon vertrekken. Geen gedoe, geen planning… gewoon vertrekken en je caravan doet de rest. De aankoop van een caravan kan echter een serieuze hap uit je budget betekenen. Om deze prachtige aankoop niet nodeloos uit te stellen, is een lening voor een caravan mogelijk de perfecte keuze. Je kunt deze lening tegenwoordig immers tegen een interessante rentevoet afsluiten en tegelijkertijd al van je aankoop genieten.

Wat is de beste lening voor een caravan?

Lening caravan

De lening voor een caravan is een lening die je zou kunnen omschrijven als een persoonlijke lening. De kredietverstrekker gaat je een bedrag lenen en verwacht vervolgens dat je dit bedrag binnen een bepaalde afgesproken termijn terugbetaalt. Om tot de beste lening te komen , is het zaak om verschillende voorstellen tegen elkaar af te wegen. Eventueel kan je met een bepaald voorstel nog naar een andere kredietverstrekker gaan om zo een nog beter voorstel te krijgen. Enkel op deze manier kan je er zeker van zijn dat je de beste lening voor je caravan krijgt.

De voorwaarden voor een lening voor een caravan

Vele mensen denken dat ze automatisch een factuur moeten voorleggen aan de kredietverstrekker als ze een lening voor een caravan willen aanvragen. Niets is echter minder waar. Bij een persoonlijke lening bepaal je immers zelf waar je het geld voor gaat gebruiken en hoef je geen verantwoording aan je bank af te leggen. Handig toch, niet? Je kiest zelf de caravan die je wenst. Doe er gerust nog wat extraatjes bij. Wat denk je bijvoorbeeld van een bagagetent, fietshoes of zelfs een voortent. Uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat je naar de kredietverstrekker stapt en een lening voor een bepaald bedrag aanvraagt. 

De kredietverstrekker gaat vervolgens kijken of je kredietwaardig bent. Is dat het geval dan kan er gesproken worden over de rente en over de afbetalingstermijn. Je bespreekt deze zaken met de kredietverstrekker en sluit dat de lening af. Je leningbedrag wordt vervolgens zo goed als onmiddellijk verstrekt zodat je tot de aankoop kunt overgaan. Pas de maand nadien zal je zelf aan de afbetaling van je lening beginnen.

De afbetalingstermijn van het krediet voor je caravan

Bij het kopen van zaken zoals een caravan raden wij altijd aan om de afbetalingstermijn zo kort mogelijk te houden. Misschien kan je zelfs een deel lenen en een deel eigen inbreng gebruiken. Probeer de afbetalingstermijn zo kort mogelijk te houden want de waarde van je caravan gaat door de jaren heen afnemen. Het zou ook kunnen dat je bijvoorbeeld betrokken raakt in een ongeval waardoor je caravan niet veel meer waard is, maar je nog wel steeds aan het afbetalen bent. Een oplossing hiervoor kan het afsluiten van een extra verzekering zijn.

Alles weten over een lening voor een caravan

Heb je toch nog vragen over de lening voor je caravan of voor andere persoonlijke zaken dan kan je steeds bij Kredietadvies terecht. Je krijgt er ook meer informatie met betrekking tot bijvoorbeeld het afsluiten van extra verzekeringen om met voldoende dekking en met een gerust hart op vakantie te vertrekken. Neem nu vrijblijvend contact op met de financiële experten van Kredietadvies.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen