De eigen inbreng voor een lening is niet onbelangrijk. In deze blog lees je wat de voordelen zijn van een grote spaarpot bij het aangaan van hypothecaire lening. Denk maar aan een kortere looptijd en een lagere rentevoet.

1. Lagere rentevoet

Kan jij al een groot stuk van de aankoopprijs van de woning zelf bekostigen met je eigen spaargeld? Dan moet je minder lenen, wat wil zeggen dat je een lager risico voor de bank vormt. Dat is niet onbelangrijk.

Als de bank minder tot niets te verliezen heeft, zal ze jou immers een lagere rentevoet toekennen. Op het einde van de lening betaal je dus minder interesten. Omgekeerd is ook waar: als de bank jou een groot deel van de centen moet lenen, zal ze jou de extra middelen die ze moet inzetten aanrekenen in de vorm van een hogere rentevoet.

2. Kortere looptijd

Wie veel moet lenen, probeert de hoogte van de maandelijkse aflossingen te doen zakken door de looptijd van de lening te verlengen. Je betaalt per maand namelijk minder af met een lening op 30 jaar dan met een lening op 20 jaar.

Indien jouw eigen inbreng al relatief hoogt ligt en je niet veel moet lenen, kan je jouw lening op een kortere termijn helemaal terugbetalen. Zeker met de afschaffing van de woonbonus is een lange looptijd niet meer zo interessant als voordien.

3. Hoeveel eigen inbreng moet je hebben?

In januari 2020 zijn de regels op de hoogte van de eigen inbreng veranderd. Wanneer je nu een hypotheek wilt aangaan, mag je tot maximum 90 % van de waarde van de woning lenen. Dat betekent dat je voor een woning een eigen inbreng van 10 % moet voorzien. Al zijn er uitzonderingen. In sommige gevallen is het nog steeds mogelijk om meer te lenen. Praat er nu over met Krediet@dvies!

Vind samen met Krediet@dvies een geschikte hypothecaire lening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Simulatie van
jouw lening
Bereken Nu

Gerelateerde artikelen