June 22, 2022

Er zijn zo van die momenten dat je echt dringend geld nodig hebt. Stel je voor; je bent al maanden op zoek naar een nieuwe racefiets en plots duikt daar je droomfiets op. Kleine kanttekening… het stalen ros kost 5000 euro en je hebt dat geld niet meteen bij de hand of nog slechter op je rekening staan. In dergelijke gevallen zou het wel zeer handig zijn moest je 5000 euro kunnen lenen die binnen de 10 minuten op je rekening staat. Maar is dat wel mogelijk? En zijn er misschien andere alternatieven om toch makkelijk en snel aan geld te komen? In dit artikel bespreken we het hoe, wat, wanneer en waar van snel ‘online’ geld lenen.

De minilening of het flitskrediet

Minileningen of flitskredieten waren in het verleden een eenvoudige manier om zeer snel geld te lenen. De Belgische overheid heeft een tijd geleden echter beslist om de regeltjes omtrent deze leningen dusdanig te verscherpen dat er tegenwoordig geen echte minileningen meer bestaan. Dit om vooral de consument voor erger te behoeden. Deze leningen werden immers zogezegd ‘gratis’ aangeboden, maar droegen dan wel hoge administratieve kosten met zich mee en wie niet op tijd het bedrag terugbetaalde, moest rekenen op torenhoge renteboetes. Bedragen van 5000 euro of meer kunnen we echter geen minileningen noemen. Een minilening gaat in de meeste gevallen om bedragen tot en met 2500 euro. Voor hogere bedragen spreken we in de meeste gevallen van een persoonlijke lening.

De persoonlijke lening

Tegenwoordig is de persoonlijke lening de meest gebruikte lening om 5000 euro te lenen. Het gaat hier om een gewone lening in haar meest klassieke vorm. Je stapt naar de bank of een kredietverstrekker, zij bekijken je aanvraag en stellen een afbetalingsplan met rente voor en jij betaalt vervolgens de lening terug volgens de afgesproken voorwaarden. Het enige nadeel? Je kunt op deze manier geen 5000 euro lenen die binnen 10 minuten op je rekening staat. 

Hoe dan wel 5000 euro lenen die binnen 10 minuten op je rekening staat?

Bestaan er dan geen alternatieve manieren om toch 5000 euro te lenen die binnen 10 minuten op je rekening staat? Toch wel. Wij stellen graag enkele alternatieve manieren voor.

1] Geld lenen bij vrienden of familie: 

Heb je een goede band met je ouders of met een van je vrienden? Dan kan je misschien wel bij hen terecht om snel 5000 euro te lenen. Een wijze raad: spreek alles netjes op voorhand af en leg het desnoods vast op papier om helemaal ‘safe’ te zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat geldzaken tot familieruzies leiden.

2] Je kredietkaart gebruiken: 

Een tweede manier is het gebruik van een kredietkaart. Via een kredietkaart ga je eigenlijk ook een lening aan bij je bank die je op het einde van de maand terugbetaalt. Let wel op; een kredietkaart heeft meestal een limiet. Zorg er dus voor dat je limiet hoog genoeg staat.

3] Op krediet kopen: 

Naast het gebruik van een kredietkaart kan je tegenwoordig in heel wat winkels ook producten op krediet kopen. Je gaat dan een verbintenis aan met de winkel waarbij je het gekochte product op een afgesproken termijn terugbetaalt.

Snel geld lenen via Kredietadvies

Heb je toch nog vragen over hoe je snel geld kunt lenen of over hoe je 5000 euro of een ander bedrag binnen de 10 minuten op je rekening kunt hebben, dan kan je steeds terecht bij Kredietadvies. De experten van Kredietadvies zetten alle voor- en nadelen van iedere methode graag voor jou op een rij.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen