Verwachtingen af hypotheekrente 2018

Wat zijn de algemene verwachtingen over de hypotheekrente in 2018?

Wat zijn de algemene verwachtingen over de hypotheekrente in 2018? Het is duidelijk dat de economie momenteel stijgende is. De Nationale Bank heeft haar visie zelfs positief bijgesteld voor 2018. Verder heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten om de in de afgelopen jaren opgebouwde crisismaatregelen vanaf volgend jaar (2018) stapsgewijs opnieuw te beginnen afbouwen.

Een lichte stijging van de hypotheekrente in 2018

Deze 2 zaken (stijging economische activiteit en afbouw crisismaatregelen) leiden tot het besluit dat de bodem voor de hypotheekrente waarschijnlijk is bereikt. Het is natuurlijk niet zo dat de rente nu pijlsnel de hoogte in zal gaan (dit zou de economie te sterk onder druk zetten), maar de verwachting is wel dat er een lichte stijging in 2018 op gang zal komen.

Natuurlijk zal deze stijging ook niet voortdurend zijn. Er kunnen zich dus nog steeds dalingen voordoen. Bovendien is het zo dat verschillende banken en maatschappijen om welbepaalde redenen tijdelijk hun tarief verlagen. Gelukkig zijn wij hier steeds van op de hoogte en is het ons doel om u ten alle tijden de meest voordelige en/of gepaste hypotheek aan te raden.

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen