January 31, 2022

Wat zijn de algemene verwachtingen over de hypotheekrente in 2018? Het is duidelijk dat de economie momenteel stijgende is. De Nationale Bank heeft haar visie zelfs positief bijgesteld voor 2018. Verder heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten om de in de afgelopen jaren opgebouwde crisismaatregelen vanaf volgend jaar (2018) stapsgewijs opnieuw te beginnen afbouwen.

Een lichte stijging van de hypotheekrente in 2018

Deze 2 zaken (stijging economische activiteit en afbouw crisismaatregelen) leiden tot het besluit dat de bodem voor de hypotheekrente waarschijnlijk is bereikt. Het is natuurlijk niet zo dat de rente nu pijlsnel de hoogte in zal gaan (dit zou de economie te sterk onder druk zetten), maar de verwachting is wel dat er een lichte stijging in 2018 op gang zal komen.

Natuurlijk zal deze stijging ook niet voortdurend zijn. Er kunnen zich dus nog steeds dalingen voordoen. Bovendien is het zo dat verschillende banken en maatschappijen om welbepaalde redenen tijdelijk hun tarief verlagen. Gelukkig zijn wij hier steeds van op de hoogte en is het ons doel om u ten alle tijden de meest voordelige en/of gepaste hypotheek aan te raden.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen