Verschil nakelaar bank


Wat is het verschil tussen een bank en een kredietmakelaar?

Ben je op zoek naar een lening? Dan heb je de keuze om een lening aan te gaan bij een bank of een kredietmakelaar. Let wel op, want er zijn enkele grote verschillen. In deze blog lees je er meer over.

Lenen bij een bank

Als je van plan bent geld te lenen bij een bank, moet je er rekening mee houden dat je keuze beperkt is. Het aanbod bestaat namelijk enkel uit de financiële producten die een bepaalde bank te bieden heeft.

Ook ben je gebonden aan de leningsvoorwaarden en acceptatiecriteria van die ene bank. Als je er niet aan voldoet en niet in het profiel past, kan je helaas geen lening verkrijgen.

Lenen bij een kredietmakelaar

Een onafhankelijk kredietmakelaar als Krediet@dvies neemt de rol van vertrouwenspersoon en bemiddelaar op zich tussen jou en een bank. Een kredietmakelijk is daarom niet gebonden aan de producten van slechts één bank, maar werkt met verschillende banken samen.

Jij hebt bijgevolg een uitgebreide keuze. En dat niet alleen. Als je niet voldoet aan de leningsvoorwaarden van één bank, zoekt Krediet@dvies voor jou verder tot we een lening vinden die beter past bij jouw noden en mogelijkheden.

Verzekeren bij een bank of makelaar?

Als je een lening aangaat bij een bank, zal je wellicht ook de bijkomende verzekeringen moeten nemen. Zo niet, laat de bank jou wellicht aan een hoger tarief lenen. Ook daarom is het beter om te lenen bij Krediet@dvies, want wij laten jou vrij in de keuze waar je een verzekering neemt.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op zoek naar een krediet? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen