Schuldsaldoverzekering verplicht


Schuldsaldoverzekering verplicht of niet?

Jij hebt er ongetwijfeld al weleens van gehoord: de schuldsaldoverzekering. Maar wat is dat nu precies? Waar sluit je zo’n verzekering af? En is dat eigenlijk wel verplicht? In deze blog geeft Krediet@dvies jou een antwoord op al die vragen.

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Met een schuldsaldoverzekering wil de bank voorkomen dat de terugbetaling van het geleende bedrag in het gedrang komt als jij of je partner plots overlijdt. In dat geval lost de verzekeringsmaatschappij het openstaande saldo gedeeltelijk of volledig af.

Ook jij beschermt jouw nabestaanden zo indien je vroegtijdig overlijdt. De afbetalingsverplichting is dan immers niet de verantwoordelijkheid van jouw partner of erfnamen, maar van de verzekeringsmaatschappij.

Wat dekt een schuldsaldoverzekering allemaal?

Je hebt bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering de keuze om bij een overlijden de openstaande schuld gedeeltelijk of volledigte laten kwijtschelden.

Zo kan je kiezen voor een 50%-dekking, waarbij jouw nabestaanden en de verzekeringsmaatschappij ieders de helft betalen. Bij een 100%-dekking wordt het volledige resterende woonkrediet gedekt door de schuldsaldoverzekering. Ook kan je opteren voor een percentage op maat.

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

Neen, het afsluiten van een schuldsaldoverzekering is niet bij wet verplicht. Toch zal je merken dat haast iedere bank het als voorwaarde stelt vooraleer ze jou een hypothecaire lening toekennen.

Bij wie sluit je een schuldsaldoverzekering af?

Dat kan bij een bank of bij een verzekeringsmaatschappij. Aan jou de keuze. Maar weet wel: als jij jouw schuldsaldoverzekering afsluit bij dezelfde bank die jou een hypothecaire lening toekent, krijg je wellicht een voordeligere rentevoet.

Hoeveel kost een schuldsaldoverzekering?

Hoeveel de totale kost is, hangt af van jouw leeftijd, gezondheid, of je al dan niet rookt, enzovoort. Toch mag je rekenen op enkele duizenden euro’s. Je kan die kosten natuurlijk drukken door banken en verzekeraars te vergelijken.

Krijg nu een voordelige renovatielening

Zoals je hierboven hebt gelezen, loont het om bij het afsluiten van een hypothecaire lening en een schuldsaldoverzekering verschillende banken met elkaar te vergelijken. Krediet@dvies werkt samen met de meeste banken en is het ideale aanspreekpunt. Daarom vinden we ongetwijfeld een voordelige hypothecaire lening en schuldsaldoverzekering voor jou.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen