Schulden afbetalen


Schulden afbetalen: volg onze 5 tips en kies voor schuldcentralisatie

Schulden afbetalen, dat is een zware last voor een gezin. Het beperkt immers jouw financiële ademruimte en mogelijkheden. In deze blog geven we jou enkele tips om je schulden vlot te vereffenen. Ook laten we jou het concept van schuldcentralisatie ontdekken.

1. Breng je schulden in kaart

Eerst en vooral moet je weten welke schulden je juist moet af betalen. Uiteraard, dat klinkt logisch. Toch merken we dat wie schulden heeft, vaak bij verschillende partijen in het krijt staat. Een ‘ongeluk’ komt immers nooit alleen. De ene schuld leidt tot de andere.

Heb je verschillende leningen lopen? Denk maar aan autolening, een hypotheek en misschien nog wat kredietkaartschulden? Maak dan een opsomming van de af te betalen maandelijkse bedragen, de duurtijd van de lening(en) en het totaal geleende bedrag.

2. Lijst al jouw uitgaven op

Buiten jouw schulden, heb je maandelijks natuurlijk ook enkele vaste uitgaven. Denk maar aan de elektriciteits- en gasrekening, een telefoon- en internetabonnement, voedsel, drinken, rekening van de school, enzovoort.

Al deze uitgaven wegen op jouw maandelijkse budget en beperken eveneens jouw financiële ademruimte. Bovendien moet je voorkomen dat je deze maandelijkse uitgaven niet meer kan betalen, want dan worden ook deze partijen een schuldeiser.

3. Maak een financieel plan

Nu je weet welke schulden je exact hebt en met welke uitgaven je iedere maand wordt geconfronteerd, kan je een financieel plan opmaken. Trek je vaste maandelijkse uitgaven af van je maandelijkse inkomsten. Zo heb je een beeld van je financiële mogelijkheden.

Vervolgens moet je bepalen welke schulden prioritair zijn. Die hoor je voorrang te verlenen op alle rest. Daarna kan je zien hoeveel je maandelijks kwijt kan om die prioritaire schulden af te betalen.

4. Bespaar waar mogelijk

Bij het af betalen van schulden, zal je bepaalde ‘deugden’ in jouw leven moeten opofferen. Heb je echt dat dure telefoonabonnement met onbeperkte internetdata nodig? Overweeg ook voordelige alternatieven voor sociale activiteiten. En dat betekent niet dat jij je vrienden hoeft op te geven!

5. Doe aan schuldcentralisatie

Wat als we jou nu eens zouden vertellen dat er een methode bestaat om jouw verschillende leningen te centraliseren in één overzichtelijke lening? Om niet rente te betalen op al jouw lopende leningen, maar enkel op één lening?

Dat concept heet schuldcentralisatie. Het grote voordeel van jouw schulden samen te voegen, is dat je maar één lening, één maandelijks aflossingsbedrag en één rentevoethebt. Daardoor heb je meer overzicht, minder rentekosten én minder stress.

Schulden afbetalen? Laat Krediet@dvies jou helpen

Heb je interesse in schuldcentralisatie? Krediet@dvies bekijkt graag met jou hoe we jouw schulden kunnen samenvoegen in één overzichtelijke lening met een lage rentevoet. 

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen