September 28, 2022

Daar sta je dan… je hebt nog schulden van een andere afbetaling, maar wenst toch al een nieuwe lening af te sluiten. Je hebt het geld misschien heel dringend nodig omdat je auto het heeft begeven of omdat je woning aan een dringende grondige renovatie toe is. Langs de andere kant weet je dat kredietverstrekkers niet staan te springen om je een lening te verstrekken aangezien je nog andere schulden moet afbetalen. Om deze mensen niet in de koude te laten staan, stellen we graag enkele manieren voor om alsnog geld te lenen met schulden.

Manieren om geld te lenen met schulden

Gelukkig zijn er zelfs voor mensen die met schulden kampen nog mogelijkheden om geld te lenen. Wij zetten enkele van de meest voorkomende kredietverstrekkingen op een rij en bespreken ook kort de voordelen en nadelen van iedere lening.

1. Een lening bij familie of vrienden: 

Een eerste manier om geld te lenen met schulden is beroep doen op familie of vrienden om je uit de financiële nood te helpen. Best is om eerlijk te zijn over je financiële situatie en om aan te geven hoe je van plan bent om alles terug te betalen. Goede afspraken maken goede vrienden. Als je met een goed onderbouwd verhaal op de proppen komt, is de kans groot dat je op deze manier wel een lening kunt afsluiten. 

Houdt er wel rekening mee dat een lening bij familie of vrienden soms tot ruzies en wrijvingen binnen de familie of vriendengroep kan leiden. Alles goed op papier zetten, is dus de boodschap zodat je zeker bent dat de schulden worden afbetaald. Wist je trouwens dat het lenen van geld aan een familielid je ook een fiscaal belastingvoordeel kan opleveren? Leen je bijvoorbeeld geld voor verbouwingen dan geniet je 8 jaar lang van 2,5% belastingvoordeel via de Overheid. 

2. Lening met waarborg: 

Een andere optie is om voor een lening met waarborg te gaan. Stel dat je bijvoorbeeld een eigendom in bezit hebt dan zou je deze eigendom als waarborg kunnen voorstellen. Als je dan om de een of andere reden je gemaakte beloftes toch niet nakomt, kan de kredietverstrekker nog steeds het eigendom verkopen om zijn of haar centen terug te zien. Eventueel kan je ook vragen of een familielid zoals je ouders zich borg willen stellen voor je lening.

3. Lening met onderpand: 

Tot slot kan je ook geld lenen met schulden als je iets als onderpand kunt geven aan bijvoorbeeld een pandjeshuis. Het is een populaire methode voor mensen die snel geld nodig hebben en iets kostbaar in hun bezit hebben dat ze nadien misschien nog wel terug willen. 

Vragen over geld lenen met schulden

Ben je toch nog op zoek naar een andere manier om geld te lenen met schulden? Of zit je nog met andere vragen over de methodes die we eerder in dit artikel hebben aangehaald? Neem dan vrijblijvend contact op met de financiële kredietexperten van Kredietadvies. Ze hebben heel wat ervaring met mensen die op de zwarte lijst staan of mensen die schulden hebben en toch geld willen lenen. Er zijn immers verschillende wegen die je nog kunt bewandelen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen