Lening afbetalen met huurinkomsten


Lening afbetalen met huurinkomsten: is het mogelijk?

 

Kan je een lening afbetalen met huurinkomsten? En wat zijn de mogelijkheden wanneer de huurinkomsten lager liggen dan het maandelijks af te betalen bedrag? In deze blog geven we jou raad voor elk scenario.

 

1. De hoogte van de huurprijs

Je ziet het wel vaker: twee alleenstaanden leren elkaar kennen, beginnen een relatie en willen na verloop van tijd samenwonen. Het is dan goed mogelijk dan een van de partners beslist om zijn of haar huidige woning te behouden en te verhuren.

Dat is wettelijk gezien natuurlijk perfect mogelijk. Om de huurprijs te bepalen, moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren: de gemeente, de precieze ligging, het bouwjaar, het aantal kamers, enzovoort. Zo bekom je mogelijk een huurprijs die hoger of lager ligt dan de maandelijkse afbetaalsom van de hypothecaire lening.

 

2. Huuropbrengsten hoger dan maandelijkse afbetaling

Indien de huurinkomsten hoger zijn dan het maandelijks af te betalen bedrag van de hypothecaire lening, is er geen enkel probleem: de huurder betaalt dan in principe jouw lening af. Hou er uiteraard rekening mee dat je ook nog belastingen moet betalen op de huurinkomsten.

 

3. Huuropbrengsten lager dan maandelijkse afbetaling

Zijn de verhuurprijzen in jouw gemeente niet erg gunstig en ontvang je huurinkomsten die jouw lening niet kunnen dekken? Dan loont het om jouw huidige hypothecaire lening te laten herzien.

Met een herziening van je hypothecaire lening ga je eigenlijk een nieuwe woonlening aan met mogelijk een lagere rentevoet, een langere looptermijn en dus een lagere maandelijkse afbetaling. Zo liggen je huurinkomsten mogelijk toch nog hoger dan je maandelijkse afbetaalsom.

 

Wil je meer weten over een herziening van je hypothecaire lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

 

Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden van een herziening voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen