Lenen voor woning


Lenen voor woning: verandert er iets in 2020?

Wil je lenen voor een woning? Dat gaat in 2020 net zo goed als in 2019. Al zijn er wel enkele zaken die gewijzigd zijn. Denk maar aan bijvoorbeeld de afschaffing van de woonbonus. In deze blog sommen we de belangrijkste veranderingen op.

1. Lage rente

De rentes voor hypothecaire leningen staan al jaren historisch laag. En het ziet er niet naar uit dat daar verandering in komt. Het lage rentebeleid van de Europese Centrale Bank blijft – ook onder de leiding van Christine Lagard – voorlopig hetzelfde. Het vorige hoofd van de ECB Mario Draghi beloofde immers de lage rentetarieven tot eind 2020 te handhaven.

2. Hogere eigen inbreng

Wat er wel verandert, is de hoogte van het bedrag dat je kan lenen voor een woning. De Nationale Bank van België – kort NBB – wil vermijden dat de schuldenlast voor gezinnen te hoog oploopt.

Algemeen geldt dat er maximaal een derde van je inkomen naar je hypotheek mag gaan, maar sommige banken gingen de voorbije jaren wat soepeler om met die maatregel. Daar komt nu een einde aan met enkele nieuwe maatregelen.

Wanneer je in 2020 een hypotheek wilt aangaan, mag je tot maximum 90 % van de waarde van de woning lenen. Voor de aankoop van een opbrengstpand is dat 80 %. Dat betekent dat je voor een woning een eigen inbreng van 10 % moet voorzien. 

3. Woonbonus wordt lagere registratierechten

Je hebt het wellicht in alle kranten en op de nationale nieuwszenders al vernomen: de woonbonus – het fiscale voordeel bij een woonlening – viel weg op 1 januari 2020. In ruil heeft de overheid de registratierechten die je betaalt verlaagt van zeven naar zes procent.

Vind samen met Krediet@dvies jouw ideale woonlening!

Wil je lenen voor een woning? En zoek je naar een geschikte lening of zit je nog met vragen? Krediet@dvies werkt samen met de meest courante banken. Daarom hebben we een overzicht van alle woonleningen die het best passen bij jouw specifieke situatie.

In een gesprek van mens tot mens bespreken onze medewerkers graag met jou je huidige financiële situatie en de mogelijkheden die zich aanbieden. Uiteraard is dat gesprek volledig gratis en vrijblijvend.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen