Laagste hypotheekrente


Laagste hypotheekrente in jaren: kaap van 1 % bereikt!

Voor wie op zoek is naar de laagste hypotheekrente is er goed nieuws. De historische kaap van 1 % rente is vorige maand meermaals bereikt. Vele banken spelen namelijk in op de afschaffing van de woonbonus en verlagen hun rentevoeten.

Waarom zijn de rentevoeten zo laag?

Dat de rentevoeten al enkele jaren in een dalende lijn zitten, is duidelijk. Toch zijn de rentevoeten de voorbije maanden uitzonderlijk laag. En daar heeft de afschaffing van de woonbonus alles mee te maken.

Wie een huis koopt, wil nog zo snel mogelijk de akte laten verlijden door de notaris om nog in aanmerking te komen voor de woonbonus. Dat maakt dat er momenteel een rush op vastgoed plaatsvindt. 

En dat zorgt voor een ware concurrentiestrijd tussen de banken, die natuurlijk allemaal klanten willen lokken met gunstige rentevoeten. Zo maakte Spaargids.be bekend dat sommige banken voor hypothecaire leningen met looptijden van 10 of 15 jaar al rentevoeten gaven van minder dan 1 %.

Kan iedereen genieten van de lage rentevoeten?

Iedereen kan profiteren van de lage rentevoeten. Zo heeft de gemiddelde woonkrediet op 20 jaar een rentevoet van 1,65 %. Wie naar een hypothecaire lening zoekt van minder dan 1 %, moet daarentegen een ijzersterk dossier hebben. 

Dat betekent dat het risico voor de bank beperkt moet zijn. Zo hoor je een stabiel, hoog inkomen te hebben, je eigen inbreng moet aanzienlijk zijn en de looptijd van de lening mag niet meer dan 10 tot 15 jaar bedragen. 

Zijn er ook nadelen?

Als een bank jou een lage rentevoet belooft, mag je niet blindelings akkoord gaan. Let erop dat ze die gunstige rentevoet niet compenseren door de bijhorende kosten te verhogen. Denk maar aan een duurdere schuldsaldo- of brandverzekering. Daarom is beter om samen te zitten met een neutrale partner die kennis van zaken heeft.

Vergelijk met Krediet@dvies de verschillende banken

Krediet@dvies werkt samen met alle courante banken. Dat betekent dat we een goed overzicht hebben van alle rentevoeten, de bijhorende verzekeringen en de werking van de kredietinstellingen. Kortom: wij zijn de ideale bemiddelaar om jouw ideale hypothecaire lening te vinden.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

 
Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen