Hypotheek afsluiten na 65 jaar


Hypotheek afsluiten na 65 jaar: waar kan het?

Ben je een 65-plusser en wil je graag nog een hypothecaire lening afsluiten? Dan ervaar je wellicht moeilijkheden in je zoektocht naar een woonkrediet. In deze blog gaan we dieper in op je mogelijkheden.

1. Banken willen zekerheid

Wat zegt de wet? Niet veel. Zo is er helemaal geen sprake van een maximumleeftijd om een hypotheek af te sluiten. Dat zou namelijk discriminerend zijn. Iedereen heeft recht op een hypotheek. Al worden ouderen in de realiteit toch vaak afgewezen.

Als je een aanvraag voor een woningkrediet doet, wil de bank namelijk altijd zeker zijn dat ze het geleende bedrag terugkrijgen. Cru gezegd: de bank heeft niet graag dat je overlijdt voor de afbetalingstermijn is afgelopen. Daarom is het vanzelfsprekend dat een 80-jarige moeilijk een lening op 25 jaar zal kunnen afsluiten.

2. Berekend risico

Toch staren banken zich zeker niet blind op je leeftijd. Ze houden ook rekening met andere factoren. Ze kijken vooral naar je levensstijl om te bepalen hoe groot het risico is om jou een lening toe te wijzen.

Zo zal de bank vragen of je rookt en voldoende beweegt. En of je gevaarlijke hobby’s hebt. Ook je geslacht speelt wellicht mee, want mannen worden doorgaans niet zo oud als vrouwen. Je leest het goed: of je aanvraag goedgekeurd wordt, hangt vaak af van hoe je leeft.

3. Stabiel inkomen? Dan geen nood!

Laten we er niet flauw over doen: de doorslaggevende factor zal jouw inkomen en eigen inbreng zijn. Zo kan het gaan over je pensioen, huurinkomsten, dividenden… Als je inkomsten stabiel zijn en je brengt zelf een groot stuk in, zal de bank weinig weerstand bieden.

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening

Bij Krediet@dvies kan je terecht voor een gesprek van mens tot mens. Wij zien verder dan enkel je leeftijd. Graag bekijken we samen met jou je huidige financiële situatie en je mogelijkheden.

Krediet@dvies werkt immers samen met alle courante banken. Dat maakt dat we een breed overzicht hebben van alle rentevoeten en de beschikbare formules op de markt. Samen kunnen we ongetwijfeld een lening vinden die jouw toekomstplannen mogelijk maakt.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen