Hypothecaire lening zonder eigen inbreng


Hypothecaire lening zonder eigen inbreng: is het nog mogelijk?

Een hypothecaire lening zonder eigen inbreng aangaan is sinds 2020 door nieuwe wettelijke beperkingen iets moeilijker geworden, maar niet onmogelijk. Krediet@dvies gaat samen met jou op zoek naar de oplossing die het best past bij je financiële situatie.

1. Veranderingen in 2020

De belangrijkste verandering sinds 1 januari 2020 is dat de verhouding tussen het bedrag dat je wilt lenen en de waarde van de woning die je op het oog hebt niet meer dan 90 % mag zijn. Dat wil zeggen dat je al over 10 % van de waarde van de woning moet beschikken om in aanmerking te komen voor een lening.

We zijn er ons goed van bewust dat dat niet voor iedereen mogelijk is. Niet iedereen heeft immers al de kans gehad om zo’n groot bedrag bij elkaar te sparen. Daarbovenop moet je ook nog eens geld op tafel kunnen leggen voor de notariskosten en andere bijkomstigheden. 

2. Notariskostenlening 

Een notariskostenlening hebben we in het leven geroepen om alle bijkomende kosten te dekken die gepaard gaan met een hypothecaire lening. Denk maar aan de registratierechten, het ereloon van de notaris en de leningkosten.

Indien je in aanmerking komt voor een notariskostenlening, kan je rekenen op voordelige voorwaarden. Zo kan een notariskostenlening bijvoorbeeld gespreid worden over een periode van 10 jaar. Daardoor blijven de maandelijkse aflossingen draaglijk.

Geen eigen inbreng? Vind samen met Krediet@dvies een oplossing

Heb je een vast inkomen, maar nog niet de tijd gehad om voldoende te sparen? Dan helpt Krediet@dvies jou graag verder. Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen