Geld lenen voor aanleg tuin


Geld lenen voor aanleg tuin: ontdek de persoonlijke lening

Geld lenen voor de aanleg van je tuin? Dat is helemaal geen probleem. Zo kan je namelijk een beroep doen op de persoonlijke lening of een lening voor alle doeleinden. In deze blog kom je te weten wat precies bedoeld wordt met zo’n lening.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is de perfecte lening voor wie zijn tuin wil (her)aanleggen. Er zijn zelfs vandaag de dag enkele financiële instellingen die zo’n persoonlijke lening al hernoemd hebben naar een ‘tuinlening’.

Bij het aangaan van een persoonlijke lening hoef je helemaal geen reden of waarborg te geven. Dat is anders bij een hypothecaire lening. Je woning geldt daar als reden én waarborg. Nu kies jij volledig zelf waaraan je het geleend bedrag wil besteden. In dit geval zal het jouw tuin zijn. 

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Het bedrag komt in z’n geheel en onmiddellijk op je rekening. Dat is handig, want bij het aanleggen van je tuin gaat het vaak om rekeningen die direct moeten betaald worden. Je beschikt dus snel over je centen na het afsluiten van de lening. 

Verder heeft een persoonlijke lening een vast maandbedrag, een vaste rentevoet en een vaste looptijd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je weet vooraf exact wanneer er hoeveel van je rekening gaat.

Is een groene lening een optie?

Vele mensen denken dat je in aanmerking komt voor een groene lening wanneer je een tuin wil (her)aanleggen. Dat is echter een fabeltje. Een groene lening of energielening kan je immers enkel gebruiken voor energiebesparende werken. Denk maar aan:

  • Isolatiewerken

  • Ventilatiesystemen

  • Zonneboilers

  • Fotovoltaïsche zonnepanelen

Kortom: ook al ben je van plan veel groen te voorzien, bij de (her)aanleg van je tuin gaat het niet om energiebesparende maatregelen. Je kan er dus geen groene lening of energielening voor aangaan.

Wil je meer weten over een persoonlijke lening? 

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Vind samen met Krediet@dvies een geschikte persoonlijke lening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle persoonlijke leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terechtwanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

 
Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen