Eigenaarskrediet


Eigenaarskrediet: de voordelen op een rijtje

Ben je de eigenaar van een woning en heb je dringend nood aan financiële middelen? Dan behoort een eigenaarskrediet tot de mogelijkheden. In deze blog lees je meer over deze kredietvorm en de verschillende mogelijkheden.

Wat is een eigenaarskrediet?

Een eigenaarskrediet is een krediet op afbetaling op lange termijn aan een verlaagde interestvoet.

Meestal wordt een eigenaarskrediet aangegaan door eigenaars van een woning die kampen met hoge schulden. Zo kunnen ze hun lopende schulden en kredieten samenvoegen in één eigenaarskrediet.

Het eigenaarskrediet kan ook een waardig alternatief zijn voor situaties waarin een hypothecaire lening niet mogelijk is. Een hypothecaire lening mag wettelijk gezien namelijk alleen dienen voor de aankoop van een woning.

Wat zijn de voorwaarden voor een eigenaarskrediet?

Zoals de naam doet vermoeden, kunnen alleen eigenaars van een woningeen eigenaarskrediet nemen, want er moet een woning als waarborg kunnen dienen.

Heb je nog een hypotheek lopen op je woning? Dan moet het resterende bedrag van je hypothecaire lening lager liggen dan het totale bedrag dat je reeds hebt afbetaald. Om een eigenaarskrediet aan te gaan, moet de waarde van je woning dus hoger liggen dan de schuld.

Wat zijn de voordelen van een eigenaarskrediet?

1. Voor alle doeleinden

Waar een hypothecaire lening enkel gebruikt worden voor de aankoop van een huis of appartement, mag je een eigenaarskrediet inzetten voor alle mogelijke doeleinden: van renovatiewerken tot de aankoop van een boot.

2. Leningen samenvoegen

Heb je vele leningen of kredieten tegelijkertijd lopen? En raak je stilletjes aan het overzicht kwijt over welke schulden je maandelijks moet aflossen? Met een eigenaarskrediet is het mogelijk om al je lopende kredieten samen te voegen of te centraliseren in één krediet.

Je bekomt bijgevolg een lagere maandlast en slechts één maandelijkse aflossing. Dat zorgt voor meer financiële vrijheid en een duidelijk overzicht.

3. Lange looptijd

Je kan een eigenaarskrediet afsluiten op een lange periode. Zo zijn termijnen van 10, 15 of zelfs 20 jaarmogelijk. Op die manier hou je als gezin of alleenstaande maandelijks genoeg financiële ademruimte over.

4. Lage intrestvoet

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een eigenaarskrediet is de lage intrestvoet. Deze intresten liggen veel lager dan bij een gewoon consumentenkrediet, wat ook weer zorgt voor een lagere maandlast.

Gratis en vrijblijvend advies

Heb jij interesse in een eigenaarskrediet? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.
 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen