January 31, 2022

Heb jij een uitstel van je lening kunnen krijgen tijdens de lockdown? En is jouw financiële situatie nog niet veel veranderd? Dan kan jij je uitstel van betaling verlengen. In deze blog lees je meer over de voorwaarden en de deadlines.

Wie kan een uitstel van betaling verlengen?

Het spreekt voor zich dat je enkel je uitstel van betaling kan verlengen als je nog steeds aan de basisvoorwaarden voor dat uitstel voldoet. Zo is de allerbelangrijkste voorwaarde dat jouw inkomen of dat van jouw partner – als die medelener is – is afgenomen of weggevallen door de Covid-19-crisis.

Daarmee wordt voornamelijk tijdelijke of volledige werkloosheid bedoeld, maar evengoed de sluiting van je zaak, overbruggingsmaatregelen of een ziekte ten gevolge van het coronavirus. Let wel op dat je nog geen eerdere betalingsachterstand hebt op de lening waarvoor je het uitstel uitvraagt.

Verder heb je geen recht op uitstel wanneer:

  • De lening niet je hoofdwoning betreft en niet gelegen is in België.
  • Je meerdere panden bezit.
  • Het gaat over een vast termijnkrediet, overbruggingskrediet of een krediet in opnameperiode.
  • Je op het moment van de aanvraag tot betalingsuitstel een roerend vermogen op je zicht- en spaarrekeningen en beleggingsportefeuille van meer dan 25.000 euro. Pensioensparen uitgezonderd.

Tot wanneer kan je uitstel vragen?

Loopt jouw oorspronkelijk uitstel tot uiterlijk 30 september 2020? Dan kan je ten vroegste 30 dagen en ten laatste 10 dagen voor de eindvervaldag van je uitstel je verlenging aanvragen. Voor uitstellen tot uiterlijk 31 oktober 2020 hoor je de aanvraag tot verlenging te doen tussen 1 en 20 september.

Wil je meer weten over het uitstel van betaling?

Dan kan je altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak, loop gewoon even binnen of telefoneer even.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen