January 31, 2022

Wil je een schrapping van de zwarte lijst na verschoning van je schulden? Lees dan in deze blog wat de zwarte lijst precies inhoudt en hoe jouw naam automatisch gezuiverd wordt na het vereffenen van jouw schulden.

Wat is de zwarte lijst van wanbetalers?

Zodra je een lening bent aangegaan, ben je contractueel verplicht om die schuld af te lossen. Indien je dat niet doet, moet de kredietverlener dat melden aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. Zo word je opgenomen op de ‘zwarte lijst’. 

Dat is vervelend, want andere kredietverleners zijn bij elke nieuwe kredietaanvraag verplicht om te checken of jij op de zwarte lijst vermeld staat. Als dat het geval is, zal je moeilijkheden ondervinden om een nieuwe lening toegekend te krijgen.

Hoe word je van de lijst geschrapt?

Het enige wat je kan doen om van de zwarte lijst geschrapt te worden, is jouw schulden aflossen. Zodra die vereffening is gebeurd, hoort jouw schuldeiser dat binnen de 8 werkdagen te melden aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. 

Helaas word je dan nog niet onmiddellijk van de zwarte lijst geschrapt. Jouw wanbetaling blijft immers nog één jaar geregistreerd. Na afloop van de termijn van één jaar, wordt jouw naam automatisch van de zwarte lijst gehaald. 

Wat als je onterecht op de zwarte lijst staat?

Heeft een kredietverlener een administratieve fout gemaakt of jou onterecht gemeld aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren? Dan staat het jou altijd vrij om een rechtzetting aan te vragen. 

Vind samen met Krediet@dvies een nieuwe lening

Heb jij al jouw schulden afgelost en ben je op zoek naar een nieuwe lening? Kom dan van mens tot mens praten met Krediet@dvies. Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle leningen en rentevoeten die het best passen bij jouw financiële situatie.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen