July 25, 2022

Als student kan het leven duur zijn. Je werkt waarschijnlijk nog niet voltijds maar krijgt wel te maken met een hoop kosten. Denk maar aan inschrijvingsgeld, geld om een kot te huren, geld om boeken te betalen maar naast al dat studeren, wil je ook weleens op reis gaan of een festival meepikken en je raadt het al… ook dat kost geld. Niet verwonderlijk dus dat ook studenten soms overwegen om een lening af te sluiten en het volledige bedrag dat ze nodig hebben te lenen. Maar wat zijn nu de makkelijkste manieren om als student een klein bedrag te lenen? 

Als student een klein bedrag lenen voor je studies

De grootste groep van studenten die op zoek is naar geld doet dit om zijn of haar studies te bekostigen. De overheid mag dan wel beweren dat studeren voor iedereen in Vlaanderen een recht is, je zult snel merken dat dit recht duizenden euro’s per jaar kost die de overheid niet allemaal voor jou betaalt. Er is studiemateriaal dat gekocht moet worden, er zijn de kosten van een eventueel kot, laten we ook het inschrijvingsgeld niet vergeten en alle randkosten zoals de aankoop van een computer. Allemaal zaken die zwaar wegen op het gezinsbudget. Voor vele studenten zit er dan ook niets anders op dan een klein bedrag te lenen om hun studiedromen te kunnen waarmaken. 

Wie ouder is dan 18 kan zelf naar een bank stappen om daar een studentenkrediet aan te vragen. De student zal hierbij dezelfde procedure ondergaan dan iemand anders die een persoonlijke lening komt aanvragen. Zo zal hij of zij moeten bewijzen kredietwaardig genoeg te zijn om de lening terug te betalen. Maar hoe kan dat als je nog studeert? Wel, er zijn tal van manieren om een bank te overtuigen van je kredietwaardigheid.

Hoe de bank overtuigen van je kredietwaardigheid?

Ongeacht of je nu een student bent of niet een bank of een andere kredietverstrekker wilt op termijn zijn ontleende geld terugzien. Er zal dus bekeken worden of je wel kredietwaardig of financieel solvabel bent. Hier zijn een aantal manieren om de bank ervan te overtuigen jou als student een klein bedrag te lenen: 

  • Je beschikt over voldoende eigen financiële middelen. Het zou kunnen dat je voldoende geld op je spaarrekening hebt staan, maar dat je dit geld zelf liever als appeltje voor de dorst wilt bewaren. Het kan in dat geval wel een trigger voor de bank zijn om je een kleine lening te geven.
  • Je hebt een vaste bijbaan. Wie al een tijdje een vaste bijbaan heeft, beschikt op deze manier over een maandelijks vast inkomen dat kan gebruikt worden om de lening af te betalen. Een vaste bijbaan kan een belangrijk overtuigingsmiddel zijn als je de bank binnenstapt.
  • Je ouders staan borg voor je lening. Tot slot, zou je ook beroep kunnen doen op je ouders als je als student een klein bedrag wilt lenen bij een kredietverstrekker. Als zij borg willen staan voor je lening, is de financiële transactie vaak snel in kannen en kruiken.

Ontdek de mogelijkheden via Kredietadvies

Als student kan je steeds bij Kredietadvies terecht om extra informatie in te winnen. Bekijk samen met hen alle mogelijkheden en ontdek waar je best terecht kunt om een lening af te sluiten.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen