January 31, 2022

Door de maandlasten van je hypotheek te verlagen, krijg je meer financiële ademruimte. De perfecte manier om dat te verwezenlijken is een herfinanciering van je huidige hypotheek. In deze blog kom je er meer over te weten.

Wat is een herfinanciering?

Dankzij een herfinanciering kan jij je huidige hypotheek vervangen door een nieuwe hypothecaire lening met betere voorwaarden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwe lening met een langere looptijd, waardoor jouw maandelijkse lasten verlagen.

Daarbovenop doe je er goed aan om een nieuwe lening te kiezen met een voordeligere rentevoet dan je huidige lening. Op het einde van de looptijd zal je bijgevolg minder interesten betaald hebben.

Het principe van de herfinanciering is eigenlijk gebaseerd op het recht om een lopende woonlening vervroegd terug te betalen. En dat kan je bijvoorbeeld doen door een nieuwe lening aan te gaan met een langere looptijd en een lagere rentevoet.

Hoe gaat een herfinanciering in z’n werk?

Een herfinanciering betekent dus zoveel als een nieuwe hypothecaire lening aangaan onder betere voorwaarden, waardoor jij je oude lening vervroegd kan terugbetalen. Omdat jouw financiële instelling het geld dan wellicht moet herplaatsen tegen een lagere rente, lijdt ze mogelijk verlies.

Dat verlies wil ze compenseren door jou een wederbeleggingsvergoeding te laten betalen voor het aangaan van een herfinanciering. Die wederbeleggingsvergoeding komt neer op drie maanden interest.

Vergelijk daarom dus zeker het totale bedrag van alle afbetalingen en interest van je oude hypothecaire lening met die van je nieuwe lening, plus de wederbeleggingsvergoeding. Als je voordeliger uitkomt, is er geen enkele reden om geen herfinanciering aan te gaan!

Meer weten over de voordelen van een herfinanciering?

We begrijpen dat jouw nieuwsgierigheid nu zeker geprikkeld is. Klik daarom hier om meer te weten over wat een herfinanciering van je hypothecaire lening precies inhoudt.

Maandlasten hypotheek verlagen? Vind samen met Krediet@dvies een nieuwe hypothecaire lening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meeste courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen en rentevoeten die beter passen bij jouw financiële situatie dan jouw huidige hypothecaire lening.

We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen of een herfinanciering voor jou voordelig is. Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen