January 31, 2022

Een lening zonder vast werk krijgen is niet evident, maar ook niet onmogelijk. In deze blog lees je alles over de voorwaarden die banken hanteren bij het toekennen van een lening en wat je mogelijkheden zijn indien je geen vast contract hebt.

1. Vaste inkomsten zijn cruciaal

Bij iedere lening die een bank toekent, loopt ze het risico dat het geld nooit wordt terugbetaald. Dat risico ligt helaas hoger bij iemand die geen vast werk heeft, want die persoon is niet zeker of er iedere maand wel genoeg inkomsten binnenkomen om te voldoen aan de maandelijkse aflossingen.

Al staren banken zich natuurlijk niet blind op alleen het feit dat je geen vast werk hebt. Zo houden ze ook rekening met de aard van jouw huidige arbeidsovereenkomst, je leeftijd, je reputatie, de financiële situatie van je partner en vooral ook je eigen inbreng.

2. Huidige arbeidsovereenkomst

Het is goed mogelijk dat je nog geen vast contract hebt, maar wel op interimbasis of met een tijdelijk contract werkt. Hoewel iedere bank er eigen regels op nahoudt, is het vaak al voldoende dat je kan bewijzen dat je voor een zekere periode onafgebroken hebt gewerkt. Als er geen lange pauzes van werkloosheid zijn, liggen jouw kaarten goed.

3. Eigen inbreng

Misschien heb je op dit moment geen vast werk, maar heb je gedurende de voorbije jaren wel de kans gehad om een deftige spaarpot  bijeen te sparen. Als je eigen inbreng bij het aanvragen van een lening aanzienlijk is, vermindert ook dat weer het risico voor de bank. En dat betekent dat je meer kans hebt dat de bank jou een lening toekent.

4. Partner met vast werk

Vraag je samen met je partner een lening aan? En heeft hij of zij wél vast werk? Dan zal de bank – afhankelijk van de grootte van het geleende bedrag – eerder geneigd zijn jullie een lening toe te kennen.

Vind samen met Krediet@dvies een geschikte hypothecaire lening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen