October 3, 2023

We zijn continu op zoek naar hoe we geld kunnen besparen. En je zou maar gek zijn om dat niet te doen. Een van de zaken die je heel wat geld kan opleveren, is het overzetten van je lening naar een andere bank. Met wat geluk levert een simpele handeling je op het einde van de rit duizenden euro’s op. Maar pas op, er zijn niet alleen voordelen aan het overzetten van een lening verbonden. Laten we alles eens in detail bekijken en ook een andere bespaarpost, namelijk de hergroepering van kredieten, onder de loep nemen.

De voordelen van een lening overzetten naar een andere bank

Een lening overzetten naar een andere bank kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van de voorwaarden en de rente die de nieuwe bank aanbiedt. Een mogelijk voordeel is dat je een lagere rente kunt krijgen, waardoor je minder hoeft te betalen over de looptijd van de lening. Een ander mogelijk voordeel is dat je de looptijd van de lening kunt verkorten of verlengen, afhankelijk van jouw financiële situatie en wensen. Een derde mogelijk voordeel is dat je meerdere leningen kunt samenvoegen tot één lening, waardoor je meer overzicht en gemak hebt. Het overzetten van een lening naar een andere bank is echter niet altijd voordelig. Er kunnen ook nadelen of kosten aan verbonden zijn, zoals een boete voor vervroegd aflossen, administratiekosten of een hogere rente. Daarom is het belangrijk om goed te vergelijken en te berekenen of het overzetten van een lening naar een andere bank in jouw geval voordelig is. Laten we daarom ook eens de nadelen wat meer in detail bekijken.

De nadelen van een lening overzetten naar een andere bank

Een lening overzetten naar een andere bank kan soms voordelig zijn, bijvoorbeeld als je een lagere rente of betere voorwaarden kunt krijgen. Maar er zijn ook mogelijke nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je een boete moet betalen aan je huidige bank voor het vervroegd aflossen van je lening. Ook kan het zijn dat je extra kosten moet maken voor het afsluiten van een nieuwe lening, zoals advieskosten, notariskosten of administratiekosten. Bovendien kan het zijn dat je niet zomaar in aanmerking komt voor een nieuwe lening bij een andere bank, omdat je bijvoorbeeld een lager inkomen hebt, een negatieve De Kredietcentrale Van de Nationale Bank hebt of al te veel schulden hebt.

Buiten het overzetten van je lening naar een andere bank kan je misschien ook overwegen om je kredieten te hergroeperen. Een iets minder drastische stap die toch ook heel wat voordelen kan opleveren.

Waarom kan het hergroeperen van kredieten interessant zijn?

Het hergroeperen van kredieten kan interessant zijn om verschillende redenen.

1. Lagere maandelijkse aflossing:

Het hergroeperen van kredieten leiden tot een lagere maandelijkse aflossing, omdat de looptijd van de lening wordt verlengd en de rentevoet mogelijk wordt verlaagd. Dit kan de financiële ademruimte vergroten en het risico op wanbetaling verminderen.

2. Minder administratieve rompslomp:

Ten tweede kan het hergroeperen van kredieten de administratieve last verminderen, omdat er nog maar één kredietverstrekker en één factuur zijn. Dit kan ook het overzicht over de schulden verbeteren en de kans op vergissingen of vergetelheid verkleinen.

3. Extra leenmogelijkheden:

Het hergroeperen van kredieten  kan tot slot de mogelijkheid bieden om extra geld te lenen voor een nieuw project of een onvoorziene uitgave, zonder dat dit een grote impact heeft op het maandbudget.

Het hergroeperen van kredieten is dus een manier om de financiële situatie te optimaliseren en te vereenvoudigen.

Meer informatie over het overzetten van leningen

Kredietadvies helpt je graag om samen met jou te bekijken of je geld kunt besparen en of het overzetten van leningen naar een andere bank ook voor jou interessant is. Al jaar en dag zijn de mensen van Kredietadvies de specialisten als het op leningen en kredieten aankomt. Contacteer ze vrijblijvend voor meer informatie.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen