April 26, 2023

In tijden van Internet en op afstand werken, hebben mensen niet altijd zin en tijd om fysiek naar een bank te stappen om een lening af te sluiten. Mensen vragen zich af of het dan niet mogelijk is om gewoon via Internet een lening af te sluiten. Gewoon wat documenten toevoegen en een paar muisklikken verder wordt de lening goedgekeurd en krijg je het geld op je rekening gestort. Klinkt eenvoudig, niet? Wij bekijken of je op deze manier snel online geld kunt lenen en waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening via Internet.

Snel via Internet een lening afsluiten

Het goede nieuws is dat het perfect mogelijk is om via Internet snel en bij een erkende kredietverstrekker een lening af te sluiten. Zeker als het om kleinere bedragen gaat, ga je in de meeste gevallen niet lang moeten wachten. Na het ingeven van enkele verplichte gegevens zul je een offerte ontvangen met daarin zaken zoals het afbetalingsplan en de rentevoet. Elke erkende kredietverstrekker is verplicht om een reeks gegevens door te geven. Als je nadien de offerte goedkeurt en ondertekent, kan de kredietverstrekker het geld op jouw rekening storten.

Het enige waar je wel altijd rekening mee moet houden, is dat iedere kredietverstrekker tegenwoordig verplicht een controle moet uitvoeren bij het CKP, de Centrale voor Kredieten aan Particulieren, alvorens er een lening mag verschaft worden. Deze controle werd ingevoerd voor de gemoedsrust van de kredietverstrekker maar ook ter bescherming van de kredietnemer. Mensen die al schulden hebben en moeilijkheden hebben om leningen terug te betalen, zullen op een zwarte lijst staan. Als je op deze zwarte lijst staat, word je als wanbetaler gezien en is de kans klein dat je nog ergens geld gaat kunnen lenen. Van zodra je weer netjes je andere schulden aflost, zal je een jaar later van deze zwarte lijst verwijderd worden.

Waar op letten bij een lening via het Internet?

Wie over het Internet surft, zal geen probleem hebben om via tientallen websites zowel in binnen- als buitenland een lening af te sluiten. Bij het zien van al deze bedrijven en websites kun je jezelf natuurlijk de vraag stellen; in hoeverre zijn al deze websites wel veilig en betrouwbaar om online een lening bij af te sluiten. Een terechte vraag. Het is daarom belangrijk dat je voor een kredietverstrekker gaat die erkend wordt door het FSMA en van deze instantie ook een vergunning heeft gekregen. Het FSMA is de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Een vergunning krijg je namelijk niet zomaar en er moet aan strikte voorwaarden worden voldaan. Ben je niet zeker dan kan je bij deze instantie steeds nagaan of de kredietverstrekker wel een vergunning heeft. Is er geen vergunning aanwezig dan zoek je beter een andere partij om je lening bij af te sluiten.

Alles over online geld lenen via Kredietadvies

We kunnen ons voorstellen dat je nog heel wat andere vragen hebt over het online geld lenen. Met al deze vragen kan je ook terecht bij de mensen van Kredietadvies. Ze weten perfect waar je op moet letten en welke instanties al dan niet betrouwbaar zijn. Daarnaast kunnen ze ook samen met jou op zoek gaan naar de beste en interessantste kredietverstrekker. Neem hier contact met hen op en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen