October 31, 2022

Op zoek naar een woning zijn er twee opties: of je gaat voor een bestaande woning of je kiest voor een nieuwbouw. Vele mensen kiezen vandaag de dag nog altijd voor een nieuwbouw omdat het je nu eenmaal de mogelijkheid geeft om alles vrij te kiezen en omdat je woning dan aan de strengste energiebesparende normen beantwoordt. Een weldoordachte keuze met de hoge energieprijzen van tegenwoordig. Feit is dat je voor een nieuwbouw meestal wel financieel sterker moet staan en dat er in de meeste gevallen dus een lening moet worden afgesloten. Maar hoeveel kan ik nu lenen voor mijn nieuwbouw? 

Het financieren van een nieuwbouw

Allemaal goed en wel die nieuwbouw, maar er moet ook geld op tafel komen voor de aannemer of architect aan jouw bouwproject start. Het interessantste is nog altijd om alles te betalen met je eigen centjes. Bij een nieuwe woning spreken we echter over honderdduizenden euro’s en dat heeft niet iedereen zomaar bij de hand. Om het financieel interessant te maken, zou je eventueel geld kunnen lenen bij je ouders, andere familie of vrienden. Gegarandeerd ligt de rente daar lager dan bij de bank. Is dit een optie voor jou zorg er dan wel voor dat alles netjes op papier staat om familiale problemen te vermijden. De meeste mensen kiezen er echter voor om een hypothecaire lening af te sluiten. Belangrijk hierbij is dat je op zoek gaat naar de goedkoopste woonlening en dat je de vraag stelt ‘Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwbouw?’. Een zoektocht van kijken en vergelijken die je op deze manier wel heel wat geld kan besparen.

Lenen voor mijn nieuwbouw :  de goedkoopste woonlening

Zoals verteld, is het zoeken naar de goedkoopste woonlening een kwestie van kijken en vergelijken. Je stapt de ene bank binnen, krijgt een voorstel en gaat vervolgens naar de volgende bank om je voorstel aan hen voor te leggen. Eigenlijk is het niet meer dan dat. Het is een werk van lange adem, maar je kunt er op het einde van de rit wel duizenden euro’s mee besparen; duizenden euro’s die je dan aan andere leukere dingen kunt geven zoals reizen, gaan eten en weekendjes met vrienden of familie.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwbouw?

Dan stelt zich natuurlijk nog de vraag “Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwbouw?”. Als je tegenwoordig naar een bank stapt, kan je nog maar zelden het volledige aankoopbedrag lenen. Laat staan de aankoopprijs met de notariskosten erbij. Heb je al een eigendom in bezit, verdien je elke maand heel goed je boterham of heb je ouders die borg willen staan dan liggen de zaken anders. In de meeste gevallen echter staan banken tegenwoordig een hypothecaire lening van maximaal 90% van de aankoopprijs toe en moet je minstens 10% eigen inbreng hebben. Voor de notariskosten zou je eventueel wel een aparte persoonlijke lening bovenop de hypothecaire lening kunnen afsluiten.

Een lening voor mijn nieuwbouw via kredietadvies

We kunnen ons voorstellen dat je nog heel wat vragen hebt over de hypothecaire lening van je nieuwbouw of de persoonlijke lening voor onder meer je notariskosten. In dat geval kan je steeds vrijblijvend bij de mensen van Kredietadvies terecht. Hun jarenlange ervaring stelt ze in staat om samen met jou op zoek te gaan naar de voordeligste woonlening. Contacteer ze vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen