July 25, 2022

Nieuwe auto op het oog? Altijd leuk een nieuwe wagen… maar hij moet wel betaald worden natuurlijk. Net zoals zovele Belgen is de kans groot dat je hiervoor een lening moet afsluiten. Gelukkig behoort de autolening tot de leningen met de laagste rentevoet die er bestaat. Net zoals bij iedere andere lening zal jouw financiële instelling ook voor deze lening echter een onderzoek naar je financiële solvabiliteit uitvoeren. Sta je op de zwarte lijst of meent een bank dat je niet solvabel genoeg bent, dan bestaat de kans dat je autolening bij de bank geweigerd wordt. Maar wat dan?

Een lening aangaan bij je autodealer

Als je autolening bij de bank wordt geweigerd, is er nog altijd de autodealer zelf als alternatief. Inderdaad, tegenwoordig kan je bij heel wat autodealers een gelijkaardige lening afsluiten als bij een bank. We zeggen ‘gelijkaardig’ omdat er toch enkele belangrijke verschillen zijn tussen beide manieren van geld lenen voor een auto. De autolening bij de autodealer heeft in de meeste gevallen een lagere rente dan deze bij je bank. In sommige gevallen wordt ze zelfs aangeboden tegen 0% rente. Maar daar hangen dan wel enkele voorwaarden aan vast. 

Zo zal je merken dat de lening bij je autodealer een lening van korte duur is; maximaal 60 maanden. Je zult dus binnen de 5 jaar de volledige wagen moeten terugbetalen. De maandelijkse afbetaling ligt hierdoor waarschijnlijk hoger. Een ander nadeel is dat je maximaal 100% van de aankoopwaarde kunt lenen. Kosten voor extraatjes of voor een autoverzekering kunnen dus niet extra ontleend worden. Tot slot willen we je ook waarschuwen voor de eventuele verborgen kosten. Mensen die namelijk een autolening bij hun garagedealer afsluiten omdat hun lening geweigerd werd bij de bank, hebben vaak minder onderhandelingsruimte over de aankoopprijs van de wagen. De dealer zal niet geneigd zijn om je nog veel korting te geven op de aankoopprijs. Net zoals de autodealer minder geld zal geven voor het eventuele overnemen van je oude wagen. Een lening aangaan bij je autodealer kan dus een goede oplossing zijn, maar dan wel als je bovenstaande zaken in het achterhoofd houdt.

Lenen bij een vriend of familie

Een andere mogelijkheid is dat je geld leent bij vrienden of familie. Op zich geen slecht idee want wie weet kan je hier wel terecht zonder dat je interesten moet betalen. Langs de andere kant zou je niet de eerste zijn waarbij een financiële gunst tot ruzie binnen de familie of vriendenkring leidt. Best is om alles toch netjes op papier te zetten en ervoor te zorgen, zeker binnen de familie, dat de andere naaste familieleden op de hoogte zijn en hun goedkeuring geven. Beter problemen en discussies voorkomen dan ze te moeten genezen.

Geld lenen via Kredietadvies

Geen idee hoe je aan geld kunt raken voor je auto? Op zoek naar alternatieven omdat je autolening geweigerd werd bij de bank? Bij Kredietadvies kijkt men samen met jou naar alternatieven om toch nog die wagen van je dromen op de kop te tikken. Contacteer Kredietadvies nu en ontdek samen wat de mogelijkheden zijn.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen