Voorwaarden autolening


Voorwaarden autolening: wij sommen ze even op!

Wil je de voorwaarden voor een autolening kennen? In deze blog lees je meer over de looptijd van een autolening, de nodige documentatie die je moet voor kunnen leggen en het verschil tussen lenen voor een nieuwe of een tweedehandswagen.

1. Looptijd

Het spijt ons dat we jouw dromen moeten doorprikken, maar je kan geen Ferrari kopen en een lening aangaan op 40 jaar tijd. In het kader van het consumentenkrediet zijn er immers wettelijke maximum looptijden vastgelegd, afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen.

Ook houdt de financiële instelling steeds rekening met de economische levensduur van de wagen. Dat wil zeggen dat je wellicht geen looptijd krijgt die langer loopt dan de auto zal rondrijden.

2. Documenten

Wie een autolening wil toegekend krijgen, moet de nodige documenten kunnen voorleggen. Zo is de bank zeker dat ze jou een lening geeft die daadwerkelijk voor de wagen in kwestie dient. Ook kan ze jouw kredietwaardigheid nagaan. Zo gaat het over de volgende documenten:

  • De offerte, bestelbon of factuur van de desbetreffende wagen
  • Je identiteitskaart
  • Een bewijs van huisvestiging
  • Een overzicht van al je lopende leningen
  • Een bewijs van je inkomen en tewerkstelling

3. Verschil nieuwe en tweedehandswagen

Hou er rekening mee dat er zeker een verschil is tussen een lening aangaan voor een nieuwe of voor een tweedehandswagen. En dat verschil zit ‘m in het kostenplaatje. Zo ligt het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) of de kostprijs van het krediet op jaarbasis hoger bij een tweedehandswagen.

4. Wil je meer weten over een autolening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Vind samen met Krediet@dvies een geschikte autolening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle autoleningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen