Schuldcentralisatie

Schulden centraliseren: de voordelen op een rijtje

Schuldcentralisatie betekent dat we al jouw dure leningen samenvoegen en vervangen door één voordelig krediet. Zo’n hergroepering van kredieten heeft vele positieve gevolgen voor jouw financiële situatie. In deze blog sommen we de voornaamste voordelen op.

Beter overzicht

Wanneer jij je kredieten groepeert, hou je maar één krediet over. En dat is handig, want zo moet je maandelijks maar één aflossingsbedrag aan één kredietverlener betalen. Jouw schulden zijn niet meer verspreid over een autolening, persoonlijke lening of hypotheek.

Je moet je bovendien geen zorgen meer maken over welk bedrag je nu weer wanneer en aan welke kredietverlener moet betalen. Alles is voortaan duidelijk: één bedrag, één betaalmoment, één kredietverlener.

Langere looptijd van de lening

Het kan dat je enkele kleinere leningen en kredietschulden hebt, waarvan alle maandelijkse aflossingen te zwaar worden. Het is dan mogelijk om ze allemaal samen te voegen tot één grotere lening op afbetaling, oftewel een (LOA).

Deze LOA verspreiden we vervolgens over een langere looptijd. En hoe langer de looptijd van een lening, hoe minder je maandelijks moet afbetalen.

Meer financiële ademruimte

Zoals je hierboven hebt gelezen, krijg je na de centralisatie van je schulden één lening met een langere looptijd. Daardoor daalt het maandelijks af te lossen bedrag en dus jouw financiële last. Jij krijgt bijgevolg veel meer financiële ademruimte.

Zo kan je bijvoorbeeld meer sparen en een financiële buffer opbouwen. Als je dan eens een onverziene kost hebt, moet je niet meteen weer een nieuwe persoonlijke lening aangaan.

Lagere rentevoet

Kleinere leningen op een korte looptijd hebben meestal een hoge rentevoet. De kredietverlener moet immers in een kortere tijdsspanne winst maken. Als je al jouw kredieten samenvoegt, wordt het totaalbedrag van de lening groter en de looptijd langer. Zo kan je lenen aan een lagere rentevoet. Op het einde van de rit betaal je dus heel wat minder.

Minder bijkomende kosten

Wanneer je verschillende leningen tegelijk hebt lopen, moet je iedere maand ook kosten betalen die gepaard gaan met elke afzonderlijke aflossing. Enkele voorbeelden zijn de dossierskosten en interessenten. Na het samenvoegen van al je schulden, betaal je die bijhorende kosten slechts op één lening in plaats van meerdere.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je geïnteresseerd in schuldcentralisatie? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen