Lening afsluiten


Lening afsluiten: volg onze 4 tips

Wil je een lening afsluiten, maar heb je er nog niet veel ervaring mee? Dan is het belangrijk om je vooraf grondig te informeren. Met de tips van Krediet@dvies maak je alvast geen voor de hand liggende fouten.

1. Voorzie marge in je budget

Schat vooraf goed in of er wel ruimte is in jouw budget voor het aangaan van een bepaalde lening. Met andere woorden: bereken jouw leningscapaciteit. Dat duur woord omschrijft jouw vermogen tot het terugbetalen van jouw lening.

Gelukkig bestaat er een handige en makkelijke manier om jouw leningscapaciteit te berekenen. Zo moet je eenvoudigweg jouw maandelijkse inkomsten optellen. Nadat je die berekening hebt gemaakt, moet je jouw maandelijks uitgaven ervan aftrekken. Zo dus:

Je maandelijkse inkomsten – maandelijkse uitgaven = je terugbetalingscapaciteit

Let wel op: het aflossingsbedrag van jouw lening moet al verwerkt zijn in je maandelijkse uitgaven. Over het algemeen moet de terugbetalingscapaciteit van een alleenstaande minimum 30 % bedragen van de maandelijkse inkomsten. Voor een koppel is dat 50 %. Zo heb je voldoende ruimte om onvoorziene uitgaven op te vangen.

2. Staar je niet blind op de rentevoet

Natuurlijk is een lening met een lage rentevoet interessanter dan eentje met een hoge rentevoet. Toch mag je jouw beslissing niet baseren op enkel en alleen de rentevoet. Je hoort namelijk naar het totale kostenplaatje van de lening te kijken, denk maar aan:

  • De dossierkosten

  • De schuldsaldoverzekering

  • De brandverzekering

  • De bankkosten

Pas wanneer je een volledig beeld hebt van alle kosten die gepaard gaan met je lening, kan je kiezen welke lening het interessants is voor jou.

3. Overweeg je kredieten samen te voegen

Heb jij momenteel al (een) krediet(en) lopen? Overweeg dan om jouw nieuwe lening samen te voegen met jouw bestaande lening(en). Het groeperen van al jouw leningen heeft namelijk verschillende voordelen, zoals:

  • Een lagere rentevoet

  • Een langere looptijd

  • Voordeligere voorwaarden

Wil je meer weten over het samenvoegen van leningen? Lees dan zeker onze blog ‘Schulden centraliseren: de voordelen op een rijtje’.

4. Vergelijk al jouw mogelijkheden

Er zijn zoveel banken, met zoveel verschillende leningen. We begrijpen dat je even moedeloos wordt van het overweldigende aanbod. Daarom is het handig om één centraal aanspreekpunt te hebben.

Krediet@dvies werkt samen met de meeste banken. Daarom hebben wij een goed overzicht van al jouw mogelijkheden. Zo vinden we ongetwijfeld een voordelige lening voor jou.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen