Laagste rentevoet


De laagste rentevoet krijgen: lees onze tips!

Iedereen die een hypothecaire lening zoekt, wil de laagste rentevoet krijgen. Er zijn enkele factoren die een gunstige invloed kunnen hebben op de rentevoet die je van je bank krijgt. In deze blog bespreken we de eigen inbreng, je inkomen en verzekeringen.

1. Eigen inbreng

Hoe meer je zelf kan inbrengen, hoe lager het risico voor de bank en hoe lager ook de rentevoet die je zal krijgen. Zeker sinds het begin van 2020 is een eigen inbreng niet onbelangrijk, want de wet zegt dat je tenminste 10 % van de waarde van de woning zelf moet inbrengen.

2. Vast, stabiel inkomen

Heb je een vaste betrekking en een mooi loon? Pak er dan gerust mee uit bij jouw bankier. Voor een keertje is het toegestaan om op te scheppen, want ook hier geldt weer de regel: hoe hoger je loon, hoe lager het risico voor de bank. En je raadt het: hoe lager de rentevoet.

Ben je zelfstandige en heb je een regelmatige instroom van financiële middelen? Dan zal de bank zich baseren op jouw gemiddelde inkomen van de voorbije jaren. 

3. Volledige ‘pakket’

Naast een hypothecaire lening kan je bij jouw bank ook een schuldsaldoverzekering, brandverzekering of woonverzekering bekomen. Het is niet verplicht om je lening en de verzekeringen bij dezelfde bank aan te gaan, maar vaak krijg je alleen een lage rentevoet als je dat wel doet.

4. Vergelijk banken

Ga nooit de eerste hypothecaire lening aan die op jouw pad komt. Het loont om het aanbod van verschillende banken tegen elkaar uit te spelen. Wie een lage rentevoet wil, bekijkt het best het aanbod van verschillende banken.

Vind samen met Krediet@dvies de laagste rentevoet!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een compleet overzicht van alle hypothecaire leningen en rentevoeten die het best passen bij jouw financiële situatie. 

In een gesprek van mens tot mens kunnen we samen de hypothecaire leningen van alle banken vergelijken en de meest optimale rentevoet voor jouw lening bekomen.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen