Geld lenen zonder bank


Geld lenen zonder een bank onder de arm te nemen

 

Bij het lenen van geld denken de meeste mensen spontaan aan een bank. Maar er zijn heel wat manieren om ook zonder een bezoekje aan de bank geld te lenen. Zoals er ook heel wat redenen kunnen zijn om de bank links te laten liggen als je een lening wilt afsluiten. Laten we eens kijken waarom je geld zou lenen zonder naar een bank te stappen en welke mogelijkheden er dan precies zijn. Tot slot bespreken we de eventuele valkuilen. Op deze manier kun je gepakt en gezakt met de nodige informatie op leningjacht vertrekken.

Waarom geld lenen zonder een bank?

Er kunnen heel wat redenen zijn waarom mensen geen beroep doen op een bank als ze geld willen lenen. We zetten enkele van de meest voorkomende redenen op een rij:

  • Zwarte lijst: Het zou kunnen dat je als voormalig wanbetaler op de zwarte lijst staat van de CKP (de Centrale voor Kredieten aan Particulieren) van de Nationale Bank. Lenen bij een bank is dan zo goed als onmogelijk. In dit geval moet je wel op zoek naar andere oplossingen.

  • Kleine bedragen: Voor kleine bedragen wordt vaak geen beroep gedaan op een bank. Je wilt het geld snel in handen hebben en dan kan je bijvoorbeeld veel beter een minilening online afsluiten.

  • Hoge rentevoet: de hoge rentevoet van een lening via de bank kan je ook aanzetten om alternatieven te overwegen. Je wilt immers de goedkoopste lening afsluiten.

  • Solvabiliteit: Tot slot kan het zijn dat je niet beantwoordt aan de strenge voorwaarden die sommige banken vooropstellen. Denk bijvoorbeeld aan het niet solvabel genoeg zijn om een lening te kunnen afsluiten. Er zijn heel wat andere kredietverstrekkers die soepelere voorwaarden hanteren als het over het lenen van geld gaat. 

Hoe geld lenen zonder een bank?

Wie geld wil lenen zonder naar een bank te stappen, kan volgende alternatieven overwegen:

  • Een minilening:Een minilening is in feite een persoonlijke lening, maar dan voor kleinere bedragen. Er zijn heel wat kredietverstrekkers die deze minileningen aanbieden. Er worden vaak geen controles uitgeoefend en de voorwaarden om deze lening af te sluiten zijn miniem. Bovendien kan je zo goed als meteen over je geld beschikken.

  • Vrienden of familie: Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om naar vrienden of familie te stappen met de vraag om geld te lenen. Het kan een goede oplossing zijn, maar houdt er rekening mee dat financiële zaken vaak tot onenigheid en ruzies kunnen leiden binnen familiale en vriendschappelijke kringen. Maak daarom zeer duidelijke afspraken en kom deze ook na.

  • Crowdfunding: Populair is tegenwoordig ook crowdfunding. Bij crowdfunding ga je beroep doen op de goedheid van externe mensen en ze vragen om jou om een of andere reden financieel te sponsoren. Dit kan werken als je een gegronde reden hebt (denk bijvoorbeeld aan de opstart van een nieuw veelbelovend bedrijf of project), maar om gewoon je wagen te financieren zal je op weinig financiële steun kunnen rekenen.

De valkuilen van geld lenen zonder bank

Het is belangrijk om steeds je financiële situatie grondig te evalueren voor je een lening afsluit. Soms denken mensen dat ze wel snel even geld kunnen lenen zonder bank, zonder stil te staan bij de financiële verplichtingen die ze op deze manier aangaan. Bank of geen bank, je zult altijd op zijn minst het geleende geld moeten terugbetalen en in de meeste gevallen komt daar ook nog interest bij. Maak daarom eens een online simulatie of ga op zoek naar een neutrale instantie zoals Kredietadvies die je perfect kan vertellen wat binnen je mogelijkheden valt. Zo ga je een verantwoorde lening aan.    

Advies van Kredietadvies

Bij Kredietadvies krijgen we regelmatig vragen van mensen omtrent het lenen van geld zonder bank. Aarzel daarom niet om ons te contacteren zodat we samen naar de beste financiële oplossing kunnen zoeken.
 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen