Geld lenen voor auto


Geld lenen voor auto: wat je moet weten!

 

Wil je geld lenen voor een auto? Dan moet je rekeninghouden met allerlei factoren die de hoogte van de lening bepalen. Denk maar aan de kostprijs voor de wagen, de maandelijkse aflossing, de looptermijn en je eigen inbreng en financiële geschiedenis. Lees er in deze blog alles over.

 

1. Kostprijs wagen

De belangrijkste factor die meespeelt in hoeveel geld je moet lenen voor een wagen, is de natuurlijk de kostprijs. Als particulier valt dat soms niet mee, want je moet immers het volledige bedrag betalen, plus de btw. Goed nieuws: sommige banken kunnen jou daarvoor een lening van 110 % toekennen. 

 

2. Maandelijks aflossingsbedrag

Hoe hoger jouw loon ligt, hoe meer per maand jij kan afbetalen voor jouw autolening. En dus hoe meer je in totaal kan lenen. Let wel op, want om het maandelijkse aflossingsbedrag te bepalen, kijkt jouw bank niet alleen naar je loon. Ook houdt ze rekening met je andere vaste kosten en leningen. 

 

3. Looptermijn

Om het maandelijkse aflossingsbedrag te laten zakken, kan je voor een langere looptermijn kiezen. Dat geeft jou ook de mogelijkheid om meer te lenen en dus voor een kwalitatievere wagen te kiezen. Wel moet je onthouden dat hoe langer je leent, hoe meer interest je zal moeten betalen.

Bovendien is er een wettelijke begrenzing op de looptijd van een autolening. We hebben de bedragen en de bijhorende maximale looptijden even voor jou opgesomd:

  • 2.700 – 3.700 euro: 30 maanden

  • 7.500 – 10.000 euro: 48 maanden

  • 10.000 – 15.000 euro: 60 maanden

  • 15.000 – 20.000 euro: 84 maanden

 

4. Eigen inbreng en financiële geschiedenis

Je eigen inbreng is belangrijk voor hoeveel je kan lenen. Als je al een deel van de kostprijs van de wagen zelf hebt gespaard, beschouwt de bank jou als kredietwaardig en een lager risico. Al hoef jij je geen zorgen te maken als je nog niets hebt gespaard.

De bank kijkt ook immers naar je financiële geschiedenis. Ben jij iemand die steeds je leningen netjes hebt afbetaald, zonder een afbetaling te missen? Dan speelt dat zeker in jouw voordeel bij het aanvragen van jouw autolening.

 

5. Wil je meer weten over een autolening? 

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt.  Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

 

Geld lenen voor auto? Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle rentevoeten en autoleningen. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen