January 31, 2022

Er komt nogal wat papierwerk kijken bij de verkoop van je woning. Zoveel zelfs dat je overweegt om gewoonweg niet te verhuizen. De woningpas verzamelt echter alle info over jouw woning op één punt en vergemakkelijkt zo de verkoop. Lees er hier meer over.

Wat is de woningpas?

Zoals de naam het misschien al doet vermoeden: de woningpas is het ‘digitale paspoort’ van jouw huis of appartement. Het is één centraal punt waar je alle mogelijke en relevante informatie over jouw woning kan vinden.

De woningpas is een gezamenlijk initiatief van verschillende departementen en diensten binnen de Vlaamse Overheid. Het initiatief maakt deel uit van het Renovatiepact, met als ultieme doel de broeikasgassen drastisch in te perken.

Welke informatie bevat de woningpas?

Alle informatie die je maar nodig hebt voor de verkoop van je huis, vind je terug in de digitale woningpas van jouw woning. Denk maar aan het EPC-rapport en de EPB, maar ook evengoed info over de ligging en de omgeving van je huis of appartement.

Wat zijn de voordelen van een woningpas?

De woningpas is erg voordeling wanneer je jouw huis wil verkopen. Alle informatie waarje normaliter 631 diensten voor moet contacteren, kan je nu downloaden vanuit één centraal punt. Dat verlicht jouw administratieve klus aanzienlijk.

Ook kan je er overzichtelijke checklists downloaden met alle stappen die je niet mag vergeten als je jouw woning verkoopt. Zo zie je er welke taken jij moet uitvoeren en wat tot het takenpakket van jouw notaris of koper behoort.

Verder zorgt de woningpasvoor een correcte, transparante en vlotte communicatie tussen de koper en de verkoper. De koper ziet namelijk onmiddellijk alle informatie die hij nodig heeft bij zijn beslissing om jouw woning te kopen.

Dat verhoogt het vertrouwen, want de koper moet niet vrezen voor addertjes onder het gras of lijkendie uit de kast vallen. Letterlijk, misschien.

Krijg nu een voordelig overbruggingskrediet

De woningpas gaat de verkoop van jouw huis ongetwijfeld versnellen. Toch begrijpen we dat je niet op de financiële inkomsten uit die verkoop wil wachten als je al een nieuwe woning op het oog hebt. En dat hoeft ook niet.

Bij Krediet@dvies kan je een overbruggingskrediet bekomen. Met dat krediet kan je nu al beschikken over de financiële middelen die je verwacht uit de verkoop van je huidige woning. Dat geld dient dan uitsluitend om je nieuwe woning te financieren. Wanneer je huidige woning verkocht is, betaal je het bedrag gewoon terug.

Klinkt dat als muziek in de oren? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebbenkantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen