June 22, 2022

Als onderneming moet je blijven evolueren en innoveren om de concurrentie aan te gaan met andere ondernemingen. Vaak gaat dit hand in hand met financiële investeringen die natuurlijk op een of andere manier bekostigd moeten worden. Een investeringskrediet kan dan de oplossing zijn. Maar wat is een investeringskrediet en wat zijn de voordelen? 

Wat is  investeringskrediet?

Elke onderneming zal op een bepaald moment moeten investeren in de toekomst wil het haar positie op de markt behouden of zelfs uitbreiden. Ook als startende ondernemer zul je waarschijnlijk eerst investeringen moeten maken om vervolgens samen met je onderneming of bedrijf een vliegende start te nemen. Een investeringskrediet kan je hierbij helpen. Dit krediet is speciaal bedoeld voor ondernemingen die hun zaak willen opstarten of uitbouwen. Dat kunnen kleine zelfstandigen zijn, maar ook KMO’s, vrije beroepen of grotere bedrijven. 

Belangrijk om te weten, is dat het investeringskrediet niet alleen kan gebruikt worden om te investeren in gebouwen of kantoren, maar ook in tal van andere zaken waar je bedrijf dagdagelijks op beroep doet zoals bedrijfsvoertuigen en materiaal. Bij een investeringskrediet spreken we meestal over een krediet op middellange of lange termijn. Wat betreft de opzet en de aflossingen kan je een investeringskrediet vergelijken met een persoonlijke lening.

De voordelen van een investeringskrediet

  • Wie kiest voor een investeringskrediet, zorgt ervoor dat er voldoende financiële middelen binnen de onderneming blijven om de zaken naar wens te beheren. Je zorgt voor een mooie buffer die een gezonde cashflow garandeert. 
  • Een investeringskrediet kent dezelfde voordelen als een persoonlijke lening. Je kunt met de bank of de kredietverstrekker in kwestie afspraken maken rond de afbetalingstermijn, de rentevoet (vast of variabel), het opnemen en het afbetalen van de lening.
  • Bij sommige banken kan je zaken zoals voertuigen laten financieren tegen 110% van de aankoopprijs. 
  • Starters krijgen bij sommige kredietverstrekkers ook voordelen wat betreft dossier- en beheerskosten. Als starter kan je het investeringskrediet bovendien combineren met andere premies en steunmaatregelen van de overheid en andere instanties.

Is een investeringskrediet fiscaal aftrekbaar?

Een investeringskrediet an sich is spijtig genoeg niet fiscaal aftrekbaar. Niet getreurd, toch zijn er fiscale voordelen aan deze vorm van krediet verbonden want de interesten en eventueel andere kosten zijn dan weer wel fiscaal aftrekbaar.

Meer weten over zakelijke leningen en investeringskrediet?

Nu je weet wat een investeringskrediet is en wat de voordelen zijn, heb je misschien toch nog enkele bijkomende vragen. In dat geval verwijzen we je graag door naar de financiële adviseurs van Kredietadvies. Met jaren van ervaring binnen het financiële luik van de zakelijke wereld weten ze perfect wat jouw onderneming nodig heeft om die noodzakelijke groei te maken. Leg vrijblijvend je oor te luister en contacteer Kredietadvies nu.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen