January 31, 2022

Heb je nood aan extra financiële middelen, maar weet je niet welke soorten leningen bij jouw situatie passen? In deze blog geven we een overzicht van de leningen waarop het vaakst een beroep wordt gedaan.

1. Hypothecaire lening

Een woonlening noemen we ook weleens hypothecaire lening. Het huis, appartement of de bouwgrond waarvoor je de lening aangaat, is namelijk de waarborg voor de bank. Dat is logisch, want de bank wil zichzelf indekken tegen mogelijk financieel verlies.

En dat heeft enkele mooie voordelen. Zo kan je een groot bedrag lenen aan een lagere rentevoet en met een langere looptijd. De hypothecaire kredieten hebben over het algemeen de laagste rentevoet van alle kredietproducten.

Toch moet je er ook rekening mee houden dat er kosten gepaard gaan met een hypothecair krediet. Denk maar aan de kosten voor de notaris, de hypotheekbewaarder en het opmaken van de akte. Lees er hier meer over.

2. Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is de ideale oplossing indien jij een nieuwe woning op het oog hebt, maar je oude woning nog niet verkocht is. De bank schiet jou bij een overbruggingskrediet namelijk de verwachte verkoopwaarde van jouw oude woning voor om je nieuwe woning aan te kopen.

Op die manier kan je de periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van je oude woning overbruggen. Jij loopt je nieuwe droomhuis dus niet mis, omdat je te lang hebt moeten wachten tot je huidige woning verkocht is. Kom hier meer te weten over een overbruggingskrediet.

3. Renovatielening

Beschik je niet over de nodige financiële middelen om je woning te renoveren? Dan maakt een renovatielening het voor jou mogelijk om de geplande verbouwingen aan of in je woning te financieren. Het kan bijvoorbeeld gaan over:

  • Een dakrenovatie
  • De aanleg van een terras of tuin
  • De uitbreiding van een garage
  • De plaatsing van nieuw sanitair

Bij Krediet@dvies kan je een renovatielening verkrijgen aan een vaste en voordelige rentevoet voor de volledige looptijd. Zo betaal je iedere maand hetzelfde bedrag af. Je weet dus exact welk bedrag er op het einde van de maand van je rekening gaat. Krijg hier meer informatie over een renovatielening.

4. Energielening

Een energielening kan je gebruiken voor de financiering van energiebesparende werken aan je woning of nieuwbouw. Denk bijvoorbeeld maar aan:

  • Dakisolatie
  • Hoogrendementsglas
  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen
  • Luchtdichtingswerken
  • Energiezuinige verlichting

Een energielening kan je aangaan als hypothecaire lening of als lening op afbetaling. Lees hier meer over een energielening.

5. Persoonlijke lening

De naam zegt het al: het een lening die persoonlijk is. Je hoeft niet te verklaren tegenover de financiële instelling of de bank waarom je het geld precies nodig hebt. Het is zelfs niet nodig om een factuur of een aankoopbewijs voor te leggen.

Een andere naam voor een persoonlijke lening is een ‘lening op afbetaling voor alle doeleinden’. Je kiest dus zelf voor wat jij het geleende bedrag precies gebruikt. Je kan het geld perfect besteden aan een huwelijk, communiefeest of een reis waar je al lang naar uitkijkt. Kom er hier alles over te weten.

6. Autolening

Het doel van dit krediet is voor iedereen wel duidelijk: de aanschaf van een wagen. Zo kan het gaan om een autofinanciering voor een nieuwe wagen, maar evengoed voor een tweedehandswagen.

Verder kan je de wagen bij een officiële verdeler kopen, maar het is ook mogelijk om de aankoop via een particulier (uit de hand) te doen. Wil je meer weten over een autolening? Klik dan hier.

7. Investeringskrediet

Een investeringskrediet is een krediet op middellange of lange termijn, dat je kan gebruiken om een investering of de opstart van een nieuwe zaak te financieren. Zo kan het gaan over zowel roerende als onroerende goederen. Klik hier voor meer informatie!

Wil je een lening aanvragen? Praat dan met Krediet@dvies!

Krediet@dvies werkt samen met de meeste banken. Daarom hebben we een perfect overzicht van alle voordelige rentevoeten, leningen en mogelijkheden. Zo vinden we ongetwijfeld een voordelige lening voor jou.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen